Her er Twitter-fuglen i bur

Mere end en laptop

(Foto: Lenovo)

Verdens største fabrikant af pc’er – Lenovo – lægger ikke kun sine kræfter i at producere laptops, desktops og servere i millionvis.

Den kinesiske elektronik-kæmpe bruger også tid på at udvikle ideer til næste generation kontor-pc’er – og til over-næste.

Det seneste eksempel er ThinkBook Plus Gen 3, hvor Lenovo for tredje gang forsøger at bryde med traditionerne for, hvordan en laptop kan designes. Et godt tidspunkt lige nu, hvor millioner af mennesker har lært at bruge et hjemmekontor, mens de var – og er – sendt hjem fra arbejde på grund af Corona pandemien.

Det mest opsigtsvækkende ved den nye Lenovo pc, er det ekstra display, som er placeret til højre for tastaturet. Her, hvor alle andre har et ekstra taltastatur anbragt på deres større laptops.

Dette touch display supplerer hovedskærmen og giver helt nye muligheder for multitasking, at skrive håndskrevne notater til sit arbejde osv. Ideen ser bestemt ikke tosset ud.

(Foto: Lenovo)

Med sine otte tommer er displayet ikke så lille endda. Det er af LCD typen og kan vise 800 gange 1.280 punkters grafik. Skærmen har indbygget digitizer, så det kan bruges med en pen. Desuden er det på højkant, hvilket giver et større spillerum for kreative sjæle.

Hoved-displayet er på 17,3 tommer og bygget i LCD IPS teknologi. Det kan vise billeder i 3K kvalitet eller 3.072 gange 1.440 punkter. Det stærke bredformat på 21:10 gør det f.eks. muligt at køre med tre apps ved siden af hinanden.

Lenovo har været nødt til at udvikle en særlig version af Windows 11, som kan fungere med ThinkPad Plus. Styresystemet skal jo først og fremmest arbejde mere flere skærm-formater end normalt.

Når man f.eks. trækker i en app på den store skærm, popper en lille dialog boks op, som foreslår to forskellige layouts, app’en kan vises i. Holder man cursoren nede, dukker fem yderligere layout forslag op.

Windows 11 opfatter det lille otte tommers display som en ekstern skærm. Her kan man så placere hele, dele af eller et sekundært billede.

Her er det ekstra display forvandlet til et taltastatur. (Foto: Lenovo)

 

Det mest vilde forslag kalder Lenovo for “vandfald.” Her vil app’en lade hovedbilledet løbe videre nede på det lille display. Det ligesom løber over. Fin idé, hvis man f.eks. arbejder med lange lister på skærmen.

Meget praktisk kan ekstra-displayet forvandles til et taltastatur med touch taster. Fint for sælgere, regnskabsfolk og revisorer.

 

Det kan også ændres til at fungere som et whiteboard, som man kan tegne og skrive på. Det fungerer f.eks. med apps som Adobe Lightroom og er forsynet med en række knapper i bunden, der bruges som direkte genvej til de forskellige anvendelser og apps.

Indendørs sidder en 12. generation Intel Core processor med op til 32 GB hurtig DDR5 RAM til at styre hele herligheden. Motoren assisteres af Intel Xe grafik-chip, der skulle være kraftig nok til en del foto-redigering.

Over det store display sidder et webcam i Full HD kvalitet, der kan bruges til videomøder. Det har også infrarød funktion, så det arbejder sammen med ansigts-genkendelsen fra Windows Hello.

Dertil kommer så indbyggede Dolby Atmos surround højttalere fra Harman Kardon og et baggrunds-belyst tastatur.

Til sidst skal nævnes, at den store laptop kører med et ret almindeligt batteri på 69 Whr. Af stik er der to USB-A, et enkelt Thunderbolt 4 og et HDMI til ekstern skærm.

Det bedste ved den spændende Lenovo ThinkPad Gen. 3 er, at den ikke er et koncept eller en prototype til udstillingsbrug. Fra maj skal man faktisk kunne købe ”dyret” til priser, der begynder ved 1.400 dollars eller ca. 9.300 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Twitter-fuglen i bur