Pc-salget buldrer frem

TDC sætter 5G rekord

(Foto: Torsten Simon / Pixabay

Myterne om, at de nye 5G mobilnet kan blive meget hurtigere end 4G, er blevet udslettet. Nu har vi bevis for, at det kan de.

For første gang i Danmark er der nemlig målt en hastighed på 4 Gbit i sekundet via mobilnettet.

Det er TDC NET og Ericsson, som har sat den nye hastigheds-rekord under test af den kommende mmWave teknologi på 5G.

I USA er mmWave-teknologien allerede vidt udbredt, mens den stadig mangler at få sit kommercielle gennembrud.

Det skyldes bl.a, at de 5G telefoner, som vi kan købe i butikkerne lige nu, ikke er kompatible med mmWave.

Det kan dog allerede ændre sig i løbet af 2022, og TDC NET har derfor igangsat en grundig test af teknologien.

Det sker med såkaldte 26 GHz antenne, som TDC NET har monteret på Hovedbanegården og på sit eget hovedkontor i Københavns sydhavn.

(Foto: TDC NET)

På Hovedbanegården og TDC NET’s eget hovedkontor på Teglholmen er der blevet installeret 26 GHz-antenner, der bruges til at teste det lynhurtige 5G mmWave:

”I første del af testen har vi undersøgt teknologiens hastighed. Nu går vi så ind i testens anden del, hvor vi undersøger, hvad vi kan forvente af 26 GHz-antennerne,” forklarer Michael Fränkle. Han er Executive Vice President og Head of Technology i TDC NET.

”Vi afprøver, hvordan 5G dækningen eksempelvis påvirkes af regn eller sne. Vi tester også, hvilke hastigheder vi kan opnå inde i bygninger, når antennerne er placeret udenfor,” fortsætter han.

TDC NET har planer om at etablere mindst 100 sites med 5G mmWave inden foråret 2025. Det sker som led i at indfri de forpligtelser, der fulgte med andelen af 26 GHz frekvensbåndet, som TDC NET investerede i ved den seneste danske frekvens-auktion.

Meget mere om mmWave

mmWave er kendetegnet ved at have en langt større kapacitet end øvrige 5G-teknologier. Det betyder eksempelvis, at flere brugere med højt dataforbrug kan kobles på samme mast.

Den store kapacitet kommer dog med begrænset rækkevidde. Få hundrede meter vil påvirke forbindelsen mærkbart. Samtidig er mmWave ikke velegnet til at trænge effektivt igennem bygninger, bevoksning mm.

Kombinationen af stor kapacitet og kort rækkevidde gør mmWave god til indendørs brug eller på afgrænsede områder med mange mennesker for eksempel på et stadion, hvor signalet også kan reflekteres på væggene.

mmWave er ikke tilgængeligt for forbrugere i Europa endnu, men har været udbredt i USA i en årrække.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pc-salget buldrer frem