Fin bærbar er blevet bedre

Beam me up, Scotty

(Foto: Portl)

I løbet af Corona pandemierne i de seneste par år har det lille webcam fået en helt utrolig karriere. I dag kan det ikke fås godt nok, når det skal hjælpe os ud af isolationen, når de vi dyrker videomøder med Zoom, Teams eller FaceTime.

Webcam billeder er dog som regel ret kedelige og flade. De mangler dybde. Hvad vi kunne bruge, er fritstående hologrammer som dem, vi kender fra science fiction film som ”Star Wars” eller ”Star Trek.”

Rent teknologisk er vi ikke kommet helt så langt som i filmene, men vi er på vej. Se blot, hvad det lille californiske tech-firma Portl kan levere til hjemmebrug om et par måneder.

(Foto: Portl)

Portl ville ikke fortælle i detaljer, hvordan hologrammerne skabes, men firmaets grundlægger David Nussbaum har tidligere demonstreret, at de virker.

Nussbaum har nemlig lavet store hologrammer til stadion-koncerter, modeshows og film-premierer. M er det samme – bare i meget mindre målestok.

Den nye M er ikke større end en computer-skærm på skrivebordet. Den indeholder bl.a. et kamera med kunstig intelligens i toppen, mikrofoner lige nedenunder og to højttalere i siden.

M har også en fremadrettet touch skærm, en egen processor med 16 GB og 1 TB lager. Det lyder som en god desktop pc.

Hele herligheden kan betjenes via en smartphone med Portls egen Beam app på. Desuden kræves en hurtig internet forbindelse og adgang til Ports cloud-baserede online database.

Selve hologrammet dukker op på skærmen i 4K kvalitet, der  kan styres ved hjælp af fysiske fingertryk og swipes fra håndbevægelser.

Portl har også en større og mere professionel udgave af M. Den viser billedet i fuld menneskelig størrelse som her, hvor man både ser Portl grundlægger David Nussbaum ”live” og som digitalt hologram. (Foto: Portl)

Portl vil først og fremmest sælge M til video-konferencer, men ser bestemt også et publikum til præsentationer, underholdning, nethandel, telemedicin og digital kunst som f.eks. NFT’er.

M hologram.maskinen kommer til salg fra marts, og interesserede kan allerede nu forudbestille et eksemplar til sig selv.

Prisen er endnu ikke officielt meddelt, men den skulle svare til et ”godt fladskærms-tv”….

Portl M er lille og handy. Skærmen kan både vise 3D billeder og hologrammer i real time. (Foto: Portl).

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fin bærbar er blevet bedre