IKEA forbedrer Symfonisk

Popsange bliver kortere

(Foto: Photos_Pixels / Pixabay)

Kendere af melodi grandprix vil vide, at sangene her maksimalt må være tre minutter lange. Det er et levn fra dengang, man brugte single-plader på grammofonen, men er også en god ting for sarte ører.

Lige nu ser det ud, som om også andre popsange er på vej ned i længde. I hvert fald varede det gennemsnitlige nummer på Spotify tre minutter og 17 sekunder sidste år. Kun to sekunder længere end et hit i 1930.

Forskere fra University of California i Los Angeles (UCLA) har undersøgt 160.000 popsange på Spotify.

De fandt frem til, at melodierne var længst omkring 1990, hvor de i snit tog 259 sekunder eller fire minutter og 19 sekunder.

Siden da er de blevet kortere og kortere – med få undtagelser. Den længste, der har nået USA’s Top-100 siden årtusindeskiftet, er Taylor Swifts ”All Too Well” på 10 minutter.

(Infografik: Statista.com)

Forskerne kan ikke finde en entydig forklaring på, hvorfor popsange bliver kortere og kortere. Begrænsninger med singleplader eksisterer ikke længere i en digital verden, og kun få sange skrives til Melodi Grand Prix.

De tror mere på, at musiklyttere er mindre tålmodige nu om dage. De har meget lettere adgang til mange flere melodier end nogensinde før – og hopper derfor hurtigere til en ny,

Derfor kan den underliggende software algoritme, der ligger i alle digitale optagelser, anbefale kortere melodier. Det vil øge chancerne for, at sangene bliver hørt i hele deres længde.

Forskerne har ikke kunnet finde bevis for den påstand. Kun det faktum, at streaming udgør en stadig større del af musikforbruget, samtidig med at numrene bliver kortere i gennemsnit.

I 2020 kom 13,4 milliarder dollars i omsætning fra streaming af musik, mens salget af fysiske medier som f.eks. cd og vinyl samt digital download kun skabte 5,4 milliarder….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IKEA forbedrer Symfonisk