Instagram skifter udseende

Bærbar på en ny måde

(Foto: Asus)

Laptops er vel allerede foldbare gadges. Det har de været i alle årene, siden de første bærbare pc’er lignede symaskine-kasser, man kunne flytte rundt på.

Foldbar er bare ikke altid foldbar i den traditionelle forstand. Tænk blot på Samsungs Galaxy Z klaptelefoner eller Motorolas lille Razr mobil.

Nu vil den taiwanesiske pc-fabrikant Asus også forsøge at ruske lidt i begrebet laptop. I hvert fald er den nye Zenbook 17 Fold OLED alt andet end almindelig.

Asus reklamerer med, at nyheden er verdens første laptop med et 17,3 tommers display, der kan foldes på midten. Lidt i stil med Samsungs klap-mobiler – bare meget større.

Zenbook 17 Fold kan f.eks. åbnes ligesom en bog med fast ryg. Så står man med en stor OLED skærm på 17,3 tommer i 4:3 format, der kan bruges som en tablet.

(Foto: Asus)

Alternativt kan man forbinde Asus nye trådløs ErgoSense tastatur via Bluetooth, og så har man en rigtig stor skærm på sin bærbare.

Den anden mulighed er bruge den nye Asus som en konventionel laptop. Det bliver med to 12,5 tommers skærme i 3:2 format – hver med 1.920 gange 1.280 billedpunkter at gøre godt med. Nogenlunde to styk Full HD grafik.

Her vil man så stå med en lille laptop med super-display, fordi OLED er mere lysstærk end de almindelige LCD-skærme på tidens bærbare pc’er.

Problemet er blot, at man skal skrive på et virtuelt tastatur på den ene skærm-halvdelen, hvilket de færreste vil være begejstrede for. Kun få mennesker har evnet at skrive længere rapporter eller en artikel på f.eks. en smartphone.

Eller selvfølgelig: Man kan igen koble Bluetooth tastaturet på og så arbejde med to separate skærme i ét. Alsidighed mangler Zenbook’en bestemt ikke.

 

(Foto: Asus)

Asus reklamerer med, at det blanke touch display har en hurtig reaktionstid på 0,2 millisekund. Det har 500 nits i lysstyrke og 1.000.000:1 i kontrast. Desuden har det Dolby Vision med HDR.

Indendørs sidder Intels nyeste Core i7 U processorer og Intel Iris X grafik. Standard er 16 GB hurtig DDR5 RAM og en SSD-disk på 1 TB. Dertil kommer Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, to USB Thunderbolt 4 porte og et 3,5 mm jackstil til hovedtelefon eller mikrofon.

Harman Kardon har leveret audio-forstærker og højttalere med Dolby Atmos i laptoppen, der også har en 5 MP webcam med støjreduktion og infrarød funktion, så man kan bruge Windows Hello til ansigts-genkendelse.

Endelig skal nævnes, at laptoppen er super-solid med en militær MIL-STD 810H godkendelse. Batteriet er på 75 Wh og kan lades hurtigt op.

Asus taler om at sende den utraditionelle  Zenbook 17 Fold OLED på markedet til sommer. Prisen er endnu ikke klar, men den bliver nok høj.

Det er sjældent billigt at være noget for sig selv….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Instagram skifter udseende