Nu kommer Sony med elbiler

Samsung viser fremtids-mobiler

(Foto: Samsung)

Da Samsung for et par år siden gen-opfandt begrebet folde-telefoner – de første af slagsen så vi for knap 25 år siden – blev de mødt med skepsis.

Ikke uden grund. Den nye teknologi med displays, der kunne bøjes, var ikke helt moden og alt for sart.

Desuden havde Samsung og konkurrenter som Huawei ikke helt styr på det mekaniske. Klap-hængslerne gik for hurtigt i stykker.

En mobiltelefon kan da godt have to klapper. (Foto: Samsung)

Resultatet blev, at første bølge af nye Galaxy Z klaptelefoner hurtigt blev trukket tilbage fra markedet.

Siden er Samsung blevet klog af skade. De nye generationer af Z Fold og Z Flip er meget bedre og tilmed billigere at købe.

Reaktionen kom prompte fra publikum. De to foldbare Samsunger er nærmest blevet bestsellere. De er således solgt i mindst dobbelt så mange eksemplarer i 2021 som i året forinden.

Fremtidens laptop kam være ét stort display. (Foto: Samsung)

Den slags giver naturligvis Samsung blod på tanden. Ikke kun er der nye versioner af Fold og Flip på vej senere på året. Samsung tør nu også vise mere dristige fremtids-perspektiver frem for offentligheden.

Det sker på CES Show 2022 udstillingen, der kører i Las Vegas i disse dage. Her afslører Samsung planer for telefoner, der kan foldes tre gange eller som et ”z”.

Desuden kan man beundre en laptop, der faktisk er én stor touch skærm – og for den sags skyld også en cylinder-formet højttaler, der er svøbt ind i et 12,4 tommers display i stedet for en stof-forplade.

Denne højttaler er svøbt ind i et fleksibelt display. (Foto: Samsung)

Laptoppen kalder Samsung for ”Flex Note”. Når den er foldet sammen, fylder den det samme som en lille 13 tommers bærbar pc. Klappes den helt op, står brugeren med en stor 17,3 tommers OLED skærm.

Fremtidige smartphones kan ifølge Samsung foldes meget mere fleksibelt end i dag. Z-designet får f.eks. mobilen til at ligne en reklame-folder, mens andre forslag har tre skærme, hvor de to klappes ind eller ud fra siderne.

Desværre er de alle sammen kun fremtidsmusik – og dog. Med Samsungs genvundne selvtillid i design kan nogle af dem hurtigt blive en realitet om et par år….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer Sony med elbiler