JBL satser på computerspil

Tænkepadden bliver grønnere

(Foto: Lenovo)

Et design med genbrug og miljø i fokus og en samtidig satsning på helt nye processorer fra AMD ser ud til at være de vigtigste argumenter for de nyeste ThinkPad laptops fra Lenovo.

ThinkPad Z13 og Z16 – tallene markerer skærm-størrelsen – er både grønnere og ser mere elegante ud end de ellers ret bastante Lenovo laptops.

Rammen omkring skærmen er blevet ekstremt tynd. Den del af kabinettet, som omkranser tastaturet, er lavet af glas – mens web-kameraet i Full HD kvalitet nu sidder integreret i det beslag, man låser sin laptop sammen med.

Det bæredygtige kommer i spil, når man hører, at kabinettet er lavet af genbrugt aluminium og sort vegansk læder. Strømforsyningen bygges også af lutter genbrugs-materialer. Og emballagen omkring laptoppen består af genanvendeligt og komposterbart bambus og sukkerrør.

De nye laptops kommer med lysstærke OLED skærme. (Foto: Lenovo)

Den anden vigtige nyhed er Lenovos tætte samarbejde med chipfabrikanten AMD om at skabe en processor, der er optimeret til lang batteritid og hyppig brug af videomøder som Zoom eller Microsoft Teams.

Denne nye AMD Ryzen 7 Pro 6860Z motor sidder i den lille Lenovo Thinkpad Z13, der også kommer med Microsofts Pluton chip i. Den skal øge sikkerheden i Windows 11 betydeligt.

Skærmene er i 16:10 format og i lysstærk OLED teknologi, som vi også kender fra smartphones og dyre tv. På Z13 kan displayet vise billeder i 2,8K kvalitet, mens den større Z16 glimrer med 4K.

Den store model fås også med forskellige udgaver af AMD’s Radeon grafikkort. På toppen ligger RX6500M varianten, der kan levere 4,98 teraflops i billeder. Oplagt til folk, som arbejder med video eller udvikler computerspil.

De nye “tænkepadder” kommer i en æske lavet af genbrugeligt sukkerrør og bambus. (Foto: Lenovo)

Som andre Thinkpads kommer de to nye med den berømte røde TrackPoint midt i tastaturet. Mange har sammenlignet den med en klitoris.

Her i de nyeste Z-modeller kan man også dobbelt-klikke på den og straks få en menu på skærmen, der styrer webcam og mikrofon indstillinger.

ThinkPad Z13 måler 294,4 x 199,6 x 13,99 mm og vejer 1,25 kg, mens Z16 måler 354,4 mm x 237,4 x 15,8 mm og vejer 1,97 kg.

Begge lander hos danske forhandlere til sommer. Priserne begynder ved 1.649 euro ekskl moms for Z13  – ca. 12.500 kroner – mens Z16 skal koster fra 2.249 euro – ca. 17.000 kroner plus moms….

 

Her ses den røde TrackPoint, som har været et særkende for Thinkpad bærbare, lige siden de blev fremstillet af IBM for snart mange år siden. (Foto: Lenovo)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JBL satser på computerspil