Bliver 2022 foldemobilens år?

Ikke spille, når man kører

(Foto: Tesla)

Elbil giganten Tesla er kommet i modvind, efter amerikanske myndigheder har opdaget, at chauffør og passagerer kan hygge sig med computerspil på instrument-brættets store skærm, mens bilen kører.

Tesla har åbenbart godt vidst, at denne features kørte på grænsen til det ulovlige og trafik-farlige. Bilfabrikanten vil derfor levere en opdatering af sin software så hurtigt som muligt, der kun åbner for gaming og spil, mens elbilen står stille.

Tesla har ikke lovet, hvornår opgraderingen af den såkaldte ”Passenger Play” funktion sendes ud. Kun, at den er undervejs – skriver det amerikanske dagblad ”The New York Times”.

Fremover skal det kun være muligt at bruge computerspil på Teslas skærme, når bilerne er parkeret – f.eks. ved en ladestation. (Foto: Urswidmen61 / Pixabay)

Ifølge artiklen har Tesla i sommers udsendt en software opdatering til sine biler, der gjorde det muligt at spille tre populære computerspil på bilens store touch-skærm, mens køretøjet er i bevægelse.

”Passenger Play” funktionen gav samtidig adgang til, at folk i Tesla bilen kunne bruge Google søgefunktioner og andre internet-relaterede features under kørsel.

I nogle tilfælde beslaglægger funktionen op til 2/3 af skærmen, der ellers skulle vise vigtige trafik-informationer og elbil-relaterede oplysninger.

(Foto: Tesla)

Den påstående fejl fik straks de amerikanske National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) til at løfte pegefingeren. Myndighederne kontaktede Tesla, der her lige før jul lovede at rette op på risikoen.

Der skal være tale om godt 580.000 Tesla elbiler af typerne S, 3, X og Y fra model-åree 2017 til 2022, som nu skal have sendt opgraderinger via luften.

Mercedes Benz har haft en lignende diskussion med de tyske myndigheder og slukkede for nylig muligheden for, at bilist og forsæde-passager kan bruge computerspil, mens bilen kører. Det ville nok ikke se godt ud, hvis Tesla undlod at gøre det samme….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bliver 2022 foldemobilens år?