Gadgets bliver dyrere

Vi stoler mindst på Facebook

(Foto: Glenn Carrie / Unsplash)

Apple har normalt været dygtig til at markedsføre sig selv om en lidt grøn fabrikant, der gør alt for at beskytte sine brugeres sikkerhed og privatliv.

Den misundelsesværdige position har Apple bare ikke længere. I hvert fald ikke i USA, hvor firmaet har mistet en del troværdighed hos det store publikum.

Ifølge en ny analyse fra det store dagblad “Washington Post” er Apple rutsjet helt ned på tredjepladsen over de tech-firmaer og -mærker, som amerikanerne stoler mest på.

Lige nu ligger Amazon helt i top foran Google. 53 procent af de adspurgte svarer, at de har tillid til Amazon, 48 procent til Google, men kun 44 procent til Apple.

I den anden ende af skalaen ligger ikke overraskende de sociale medier: 72 procent siger, at de ikke stoler på, hvad Facebook laver. Hos TikTok er det 63 procent og hos Instagram 60.

Illustration: Emily Guston / The Washington Post)

Analytikerne fra ”Washington Post” mener, at Apples planer om at introducere en såkaldt CSAM skanning af sine iPhone brugere kan have skadet tilliden alvorligt.

I CSAM vil Apple automatisk kunne skanne billeder for indhold af f.eks. børne-porno eller anden form for mishandling.

Det har de færreste amerikanere I princippet noget imod. Problemet er snarere, at mange frygter, at myndigheder, politikere og kommercielle firmaer vil bruge den samme teknologi til at skanne for andre ting.

Apple har i mellemtiden fjernet al omtale af CSAM skanning planerne fra sin hjemmeside, men det betyder jo ikke nødvendigvis, at forbrugerne har glemt dem.

Tværtimod mener den indflydelsesrige avis, at Apple kommer til at arbejde hårdt i 2022 med at genskabe sin troværdighed hos de amerikanske forbrugere….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gadgets bliver dyrere