Skoleelever bekæmper digital mobning

LG går ind i gaming

(Foto: LG)

De to store sydkoreanske giganter Samsung og LG laver masser af ting, som vi aldrig får at se i Danmark. Eller den koreanske elektronik sidder gemt i apparater, der står helt andre navne på.

Både Samsung og LG bygger f.eks. laptops, hvad kun få er klar over. Samsungs bærbare pc’er sælges i danske butikker, men LG’s ikke. I hvert fald ikke lige nu.

Om det ændrer sig efter nytår, når LG sender sin første gamer-relaterede laptop på markedet, må tiden vise.

Den hedder UltraGear Model 17G90Q og supplerer LG’s øvrige UltraGear skærme og højttalere.

Laptoppen skal så ud at konkurrere direkte med de etablerede mærker blandt computerspil-folket som f.eks. HP, Lenovo, Dell, Asus, Acer, MSI og Razer.

(Foto: LG)

Virkemidlerne ser ud til at være de samme: Et lidt aggressivt design, førsteklasses hardware og et stærkt fokus på hastighed og performance.

Især skærmen på den nye LG laptop skal nok vække opsigt:

For det første er den med sine 17,3 tommer i LCD teknologi rigtig stor og viser sine billeder i Full HD kvalitet.

For den anden er skærmen ekstremt hurtig. Hvor de fleste andre gamer-laptops kan opdatere deres billeder 100 eller 144 gange i sekunder (144 Hz), disker LG op med den dobbelte hastighed – 300 Hz. Responstiden er desuden helt nede på 1ms.

Indendørs sidder også en super-stærk Intel processor af 11. Tiger Lake H generation og en Nvidia GeForce RTX 3080 Max-Q grafik-motor. Det hele støttes af 32 GB RAM og op til 1 TB lager.

 

Som mange andre gamer-laptops er den nye LG både belyst nedefra og har et tastatur, hvor man kan lægge en egen farve i hver eneste tast. (Foto: LG)

 

Ombord er også et effektivt kølesystem, der bl.a. omfatter et damp-kammer. Dertil kommer UltraGear Studio software, der gør det muligt at overvåge computerens ydelse og f.eks. ændre ting som taktfrekvens, grafik-chip, batteri-forbrug, opdeling af hukommelse osv i ”real time.”

LG laptoppen indeholder usædvanligt mange porte som standard: Der er både USB 4 Gen 3 Type-C, USB 3.2 Gen 2 Type-C, to USB 3-2 Gen 2 stik, HDMI og Ethernet. På den trådløse front er der Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.2.

Det har bl.a. plads til fire interne højttalere med DTS X Ultra surround sound, så gameren aldrig kan være i tvivl om, fra hvilken retning lydene i spillet kommer fra.

Både chassis og kabinet er lavet af aluminium. Alligevel vejer laptoppen solide 2,64 kilo. Med andre ord er der tale om en sværvægter i spilsektoren.

LG offentliggør først prisen på sin første gamer-laptop i forbindelse med CES Show i Las Vegas i begyndelsen af januar.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skoleelever bekæmper digital mobning