Danskerne køber større tv

Gammel dame laver kunst på pc’en

 

https://es.wikipedia.org/wiki/Concha_Garc%C3%ADa_Zaera

I sammenligning med professionel software som f.eks. Adobe Illustrator er Microsofts gratis Paint til Windows ikke specielt ambitiøst.

Det betyder dog ikke, at Paint er ubrugelig, hvis man måske lige ser bort fra almindelige features som at beskære billeder eller skalere fotos op og ned i størrelse.

At Microsoft Paint faktisk godt kan bruges til at lave smukke billeder og kunst, beviser den 91-årige Concha Garcia Zaera fra Valencia i Spanien..

Den gamle dame, der har voksne børnebørn, begyndte at eksperimentere med standard programmerne på sin nye Windows pc for 12 år siden. Den gamle pc bruger hun stadig, selvom den er håbløst outdated med sit Windows 7 styresystem.

https://es.wikipedia.org/wiki/Concha_Garc%C3%ADa_Zaera

Dengang i 2009 var Conchas husbond syg, så hun måtte blive hjemme og passe ham. Det gav masser af tid til at finde en ny hobby.

Damen havde altid været god til at tegne og meldte sig derfor til et kursus i kunst og maleri. Det gik bare ikke for Concha, der syntes, det var for klodset at slæbe rundt på staffeli, lærred og en stor taske fyldt med maling og pensler.

I stedet havde hun opdaget det gratis Paint program på sin pc. Det kunne hun bruge overalt. Det gav ikke snavsede hænder fuld af maling, og det var nemt at ændre eller slette et projekt, hvis det ikke var godt nok.

Ifølge en artikel i kunst-mediet ”Digital Synopsis” indledte Concha García Zaera sin karriere med at kopiere billederne fra de postkort, som hendes mand havde sendt hende gennem årene, når han var udstationeret og på rejse med sit arbejde.

Det mest avancerede fremskridt hos den gamle dame er, at hendes traditionelle computermus er afløst af en kugle-mus, der gør det nemmere at navigere rundt på skærmen. ( Foto: Concha Garcia Zaera / Instagram)

Siden er den gamle dame blevet meget dygtigere, som det også fremgår af billederne her i artiklen. I dag har hun udstillet i adskillige kunst-gallerier og vundet præmier for sin kunst.

Desuden har hun fået sin egen fyldige profil på Wikipedia og en trofast fanskare på Instagram, hvor over 308.000 følger hende online. Hvor mange andre 91-årige kan sige det om sig selv?

Selvfølgelig har Concha Garcia Zaera også opdaget, at der kan være penge i at være en mester i at bruge Microsoft Paint:

I dag har hun sin egen hjemmeside, hvor man kan købe print af hendes kunstværker. De findes også trykt på bl.a. muleposer. Priserne ligger typisk på 19 euro for et indrammet billede og 23 euro for indkøbsposen….

https://es.wikipedia.org/wiki/Concha_Garc%C3%ADa_Zaera

https://es.wikipedia.org/wiki/Concha_Garc%C3%ADa_Zaera

https://es.wikipedia.org/wiki/Concha_Garc%C3%ADa_Zaera

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danskerne køber større tv