Teams til små virksomheder

100.000 hjemme-arbejdere hacker-ramt

(Foto: Yasmina H / Unsplash)

Danmark har en kedelig førsteplads i Norden, når det gælder it-sikkerhed:

Over 100.000 af de mennesker, som arbejdede hjemmefra under Corona nedlukningen, var ramt af virus, hackere eller phishing-forsøg.

Det svarer til, at otte procent eller en af 12 med kontor-arbejde har været udsat for cyber-angreb i de seneste 12 måneder.

Det viser en ny analyse, som it-giganten HP har gennemført i Skandinavien. Undersøgelsen afslører også, at danskerne sjusker med at installere nødvendige sikkerheds-opdateringer til deres pc-software.

Over halvdelen af danskerne – 54 procent – indrømmer således, at de altid eller nogle gange udsætter opdateringerne, når de får besked om dem. I Norge gør kun 26 procent det samme og i Sverige 38 procent.

Phishing angreb har været meget udbredte, mens danskerne arbejdede hjemmefra på pc under Corona nedlukningen. (Illustration: Tumisu / Pixabay)

Under nedlukningen vurderede Dansk Erhverv, at næsten halvdelen af den danske arbejds-styrke puklede hjemmefra. Det vil sige næsten 1,4 millioner mennesker.

HP’s rapport fortæller, at antallet af hacker-angreb har været generelt stigende under Corona-pandemien. Samtidig er angrebene blevet mere sofistikerede:

Såkaldte ”phishing” angreb forklædt som fakturaer har være en af hackernes favorit-metoder til at lokke informationer ud af folk og efterfølgende få adgang til de pågældendes computere.

”Vi ser desværre, at rigtig mange danskere bliver ofre for simple phishing-angreb. Det sker ofte på hjemmekontoret, hvor folk ikke har den samme beskyttelse og opmærksomhed som på arbejdspladsen,” forklarer Peter Møller Kristensen. Han er adm. direktør for HP Danmark.

”Virksomheder bør derfor have sikkerheden på bærbare enheder og hjemme-arbejdspladser med i overvejelserne, når de giver ansatte mulighed for at arbejde andre steder end på firmaets egne kontorer,” fortsætter han.

Mens otte procent af de 1.001 danskere, som deltager i analysen, har været ramt af hackere, virus osv, er tallet kun fire procent i Sverige og seks i Norge….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Teams til små virksomheder