Mavebælte til ivrige gamere

Har sociale medier toppet?

(Foto: Jmexclusives / Pixabay)

Siden Facebook blev opfundet for 17 år siden, er sociale medier bare vokset og vokset. TikTok har nu over en milliard brugere verden over, og Facebook har adgang til en tredjedel af klodens befolkning.

Selvom alle sociale medier melder om fremgang i antal brugere, hver gang de afleverer et regnskab, kunne det dog se ud, som om interessen er kølnet en smule af.

Ifølge nye tal fra analyse-firmaet Statista er den tid, hver bruger tilbringer i sociale medier hver dag, nemlig faldet for første gang.

I år bruger vi i gennemsnit 142 minutter om dagen på Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, TikTok, WeChar eller TikTok.

Det er tre minutter kortere end i 2019 og 2020, hvor entusiasmen for de sociale medier begyndte at flade ud.

Er den store entusiasme i de sociale medier ved at køle af? (Foto: Ketut Subiyanko / Pexels)

Men selvfølgelig 142 minutter eller knap 2,5 timer om dagen er lang tid. Især, når man sammenligner med for ti år siden. Dengang i 2012 nøjedes vi med en 90 minutters daglig dosis af sociale medier.

Nogle internet analytikere vurderer, at faldet ville have været meget mere drastisk, hvis ikke Corona pandemien havde holdt millioner af mennesker hjemme og tvunget os til at holde kontakt med venner og familie via video-møder og chat i sociale medier.

De samme analytikere mener, at de mange kedelige historier om misbrug af folks personlige data, sociale mediers skadelige påvirkning af brugeres mentale sundhed samt ekstremisters udnyttelse af Facebook og Twitter har fået mange mennesker til at vende ryggen til sociale medier.

De fleste er fortsat medlem af et eller typisk flere sociale medier. De bruger dem blot ikke aktivt længere.

I USA og Vesteuropa kan de sociale medier meget vel have nået et mætnings-punkt. I Danmark har 77 procent af  befolkningen f.eks. en Facebook konto.

(Infografik: Statista.com)

Omvendt er der stadig et stort marked for sociale medier i mange udviklings-lande, der først nu er ved at få brugbare online forbindelser og gode mobiltelefon netværk

Hvis man spørger Mark Zuckerberg fra Facebook, har sociale medier slet ingen problemer. Lige nu står vi faktisk foran et helt nyt kapitel i historie-bogen:

Zuckerberg vil i de kommende år bygge et ”metaverse”, der blander den virkelige og virtuelle verden på en hidtil uset effektiv måde.

Metaverse beskrives som et ”antal virtuelle områder, hvor man kan skabe og opdage sammen med andre mennesker, der ikke selv er fysisk til stede i samme univers som en selv….”

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mavebælte til ivrige gamere