Apple tjener 20.000 kr. i sekundet

Tør du købe en brugt mobil?

(Foto: Je-shoots / Pixabay)

Apples telefoner er dejlige, men de er også dyre at købe som nye. Derfor overvejer flere og flere danskere at købe en brugt og ny-istandsat iPhone, næste gang de vil skifte deres nuværende mobil.

Det viser en ny rundspørge, som analyse-bureauet Voxmeter har lavet for Swappie. Det finske firma er Nordens største specialist i at opkøbe, renovere og sælge brugte iPhones.

Ifølge analysen svarer 44,2 procent af danskerne, at de skam godt kunne finde på at købe en brugt smartphone.

De har åbenbart fået øjnene op for fordelene i istandsat elektronik. Ikke kun prismæssigt, men også i klima-sammenhæng, for telefonerne får et længere liv og skåner lossepladserne for elskrot.

Swappies undersøgelse kommer samtidig med, at danskerne går amok på Black Friday. Her er fokus på indkøb af nye produkter til tilbudspris.

Ifølge Swappies danske landechef, Casper Andersen, er det positivt, at flere danskere nu overvejer at købe en istandsat iPhone, men der er stadig et stort og u-udnyttet potentiale:

”Vores tech-forbrug er hårdt for klimaet. Hver gangn vi producerer en ny telefon eller smider en gammel ud, er det miljøet, der betaler prisen. Derfor skal vi blive meget bedre til at genanvende vores elektronik,” forklarer Casper Andersen.

Mange af Apples ældre iPhone modeller kan med fordel renoveres og sælges igen til lavere priser. (Foto: Tron Le / Unsplash)

“Det er alfa og omega, at vi får sat gang i en kultur-ændring i vores måde at forbruge på.

Black Friday er et godt eksempel på, hvordan forbrugerkulturen er løbet lidt løbsk. Derfor håber jeg også, at de danske forbrugere vil tænke sig om en ekstra gang, inden de går ombord i de mange fristende tilbud,” fortsætter han.

Den nye undersøgelse afslører, at mange danskere har forbehold for at købe brugt. Den er især gal med tilliden til brugt-forhandlerne til telefonernes funktion.

20,3 procent svarer således, at de er bekymrede for tekniske vanskelighed med en istandsat mobiltelefonen.

Dobbelt så mange – 40,2 procent – er bange for, at en istandsat iPhone er forældet og ikke kan opdateres med nye funktioner og features.

Endelig er hver femte danske forbruger – 21,8 procent – bange for at blive snydt, når de køber en brugt telefon i stedet for en ny.

Ifølge Swappie er istandsatte tech-produkter præcis lige så funktionelle som nye: Hver telefon skal gennemgå 52 test-trin. Den bliver renset fra yderst til inderst og sælges bagefter med to års garanti.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple tjener 20.000 kr. i sekundet