Pinden holder Corona afstand for os

Smartwatch er også pille-triller

(Foto: Batyrkhan Bayaliev / Behance)

De fleste smarte ure ligner hinanden. Forskelle er mest, at nogle er runde og andre firkantede. Funktionerne er stort set de samme med trænings-apps, helbreds-målere, musik-afspillere og håndfri telefoni sammen med en smartphone.

Derfor kan man godt sige, at det er lidt befriende, når en ung designer som Batyrkhan Bayaliev fra Kirgistan tænker i helt andre baner end hovedfeltet af rivaler.

Bayaliev har nemlig tegnet et smartwatch til de mennesker, der allerede er syge. Ikke kun bange for at blive det eller at komme ud af form.

MedBot bruger et e-ink display i sort/hvid der bruger meget mindre strøm end de populære OLED skærme. (Foto: Batyrkhan Bayaliev / Behance)

MedBot er nemlig en utraditionel mix af et smartwatch og en pilleboks. Så kan man altid have sin medicin med sig på håndleddet og blive mindet af sit smarte ur om, at nu skal pillerne tages.

MedBot har selvfølgelig også en stribe forskellige apps ombord, der f.eks. kan overvåge bærerens puls, hjerterytme, blod-iltning osv. Senere skal også komme måling af blodsukker, så uret kan blive ekstra interessant for diabetikere.

I stedet for at bruge et stort display med alle mulige (irrelevante) informationer og lysshows har Bayaliev halveret skærmens størrelse. Den viser nu kun klokkeslæt, GPS, telefon, kalender, aftaler, medicinske aftaler og sundheds-mæssig status.

(Foto: Batyrkhan Bayaliev / Behance)

Nul spil og musik. Til gengæld er display i sort/hvid og e-ink teknologi, der bruger meget mindre strøm end de populære OLED skærme.

Det halve af pladsen til et normalt display bruger MedBot til en pilleæske med tre forskellige rum, hvor man kan gemme sin daglige dosis af piller og tabletter.

Helt bevidst har Bayaliev lagt MedBots ydre design tæt på bestselleren Apple Watch. Det kan gøre det lettere at finde et stort publikum til uret.

Mærkelig nok har ingen stor smartwatch fabrikant bidt på krogen endnu og købt rettighederne til at producere MedBot i store antal og til fornuftige priser. Mon ikke det snart sker….

(Foto: Batyrkhan Bayaliev / Behance)

(Foto: Batyrkhan Bayaliev / Behance)

(Foto: Batyrkhan Bayaliev / Behance)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pinden holder Corona afstand for os