Hvornår kommer OnePlus 10?

Robot printer møbler af affald

(The New Raw)

Hvad gør I med tømte plastik-dunke, de f.eks. har indeholdt vaskemiddel eller sprinklervæske?

I smider den selvfølgelig i jeres sorterede husholdnings-affald – håber jeg – så plastikket kan genbruges. Ligesom vandflasker og alt det andet plastik affald, man får samlet sammen i løbet af en uge eller en måned.

Hvad der så sker med det gamle plastik, har langt færre en anelse om. De kunne f.eks. ende som elegante uden- og inden-dørs møbler som disse fra det hollandske design-firma The New Raw.

(The New Raw)

Her tænker man ikke kun på genbrug og klima, men også i hvordan plastik-affald kan forvandles til nye ting på den mest effektive og billige facon.

The New Raw har derfor udviklet et koncept, hvor store robot-styrede 3D printere kan forvandle de kasserede emballager til noget, mange ville elske at have stående i deres hjem, have eller på byens torve.

Hollænderne kalder deres 3D-printere affalds-møbler for Pots Plus, fordi de kombinerer et chaiselong-agtigt møbel med en plantekasse.

(The New Raw)

Idemagerne bag The New Raw er de to arkitekter Panos Sakkas og Foteini Setaki. De har udviklet konceptet med at bruge 3D printere og robotter i deres studio i Rotterdam.

Projektet kan i princippet sætte sine møbler I storproduktion, men de foretrækker at gøre det i små serier – og i en kvalitet, der kan sammenlignes med klassisk møbel-håndværk.

Pots Plus er designet, så møblerne kan bruges til at hvile og arbejde i. De kan erstatte traditionelle bænke og sofaer. Lufthavne, biblioteker, hotel-lobbier, konference-centre, firma-receptioner, men bestemt også private hjem ser hollænderne som deres målgrupper….

 

(The New Raw)

(The New Raw)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvornår kommer OnePlus 10?