Online kriminelle har travlt lige nu

Smart bærbar lyd til musikere

(Foto: Futurebox)

Danmark er allerede berømt og berygtet for sine trådløse Soundboks højttalere, der kan spille så højt, at de ofte har generet naboer og andre borgere, når de har været brugt udendørs i sommers.

Soundboks får nu en kusine – eller er det en fætter – der også kan spille højt, men som er målrettet musikere og talere.

Det nye Kombo Sound System fra Futurebox i Lyngby skal være markedets mest praktiske PA-system, når det kombinerer en batteri-drevet forstærker, højttaler, mixer og effekt-generator i et smart og bærbart system. Det hele er naturligvis trådløst og fungerer lige fint med kabel.

Med andre ord er Soundboks beregnet til dem, der vil streame musik til festen, mens Kombo Sound er til dem, der laver musikken og gerne vil spille den live.

(Foto: Futurebox)

Ifølge fabrikanten er det nye Kombo system nemt og hurtigt at sætte op. Musikeren eller taleren klikker først et modul på højttaler-kassen, vælger effekter og indstillinger, forbinder systemet til et instrument og/eller en mikrofon – og kan så køre løs.

Hele herligheden er bygget ind i et solidt kabinet af krydsfiner med gummi-beslag, så højttaleren ikke tager skade på transporten. Med en vægt på 13 kilo kræver PA-systemet ikke en roadie.

Indendørs sidder en digital klasse-D forstærker på 160 watt, der betjener en otte tommers højttaler-enhed. Den er koaksial, så diskant tweeteren er monteret på samme enhed for at spare plads.

Et enkelt Kombo Sound System kan aflevere 110 dB lydtryk. Sætter man seks bokse sammen, kan man opnå 118 dB. Det må være alt rigeligt for de fleste.

(Foto: Futurebox)

Kombo kommer selvfølgelig med flere bærehåndtag. De enkelte moduler forbindes med magneter, og der er adskillige tilkoblings-pladser rundt om på højttaleren.

Ekstra moduler og sender/modtagere kommer i egne pakker, der er nemme at montere. Modulerne fås både til musik og tale. Begge med en egen ARM-processor indbygget.

Kommunikationen kan foregå trådløst via Bluetooth eller kabel. En mobiltelefon til streaming er parret med Kombo på få sekunder.

Mikrofoner kan forbindes via XLR-stik, og Enkl indeholder også 48 volt phantom power til kondensator mikrofoner.

Betjeningen foregår via app på mobilen eller direkte på Kombo boksen. (Foto: Futurebox)

Guitar-moduler forbindes med jack-stik. Det rummer bl.a. en fase-omskifter, så lyden bliver optimeret til elektro-akustiske instrumenter.

Op til otte instrumenter og mikrofoner kan kobles til det mobile PA-system. Hver af dem sender og sin egen trådløse kanal på 5,2 og 5,8 GHz frekvenserne.

Endelig klarer Kombos indbyggede batteri på 95 Wh op til 40 timer på en opladning. Det er til mere end én koncert, men snarere en hel festival med musik og taler.

Kombo Audio har forgæves forsøgt at skaffe kapital til en storproduktion via Crowd Funding op iværksætter portalen Kickstarter.

Nu må man kontakte fabrikanten Futurebox selv for at høre nærmere om leverings-tidspunkt, priser osv. På Kickstarter blev systemet udbudt til 5.999 kroner….

Her ses højttaleren med flere trådløse transmittere foran. (Foto: Futurebox)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Online kriminelle har travlt lige nu