Bedre lyd til video-mødet

England satser på elbiler

(Foto: Kindel Media / Pexels)

Man kan sikre udbredelsen af elbiler på mange måder.

Norge og Tyskland bruger store statstilskud, der gør elektriske biler mere gunstige at købe end benzin- og diesel-drevne.

I Storbritannien vil man også gøre det ved at kræve, at alle nybyggede boliger og virksomheder skal have en ladestation til elbiler integreret.

Det vedtog regeringen i London i går. Beslutningen vil betyde mindst 145.000 nye ladestandere om året.

England har tidligere støttet installationen af 250.000 ladestationer finansielt. Med det nye krav øges dette antal med over 50 procent allerede i det første år.

Bygninger som supermarkeder, fabrikker og kontorhuse er omfattet af den nye lov. Det samme gælder større renoveringer, der ledsages af over 10 parkerings-pladser.

Indtil videre har briterne dog kun nævnt antal. Tekniske krav til hver stander som f.eks. strøm output skal først komme senere.

Det politiske oppositions-parti – Labour – noterer sig, at London og den syd-østlige del af landet efterhånden har flere ladestandere end resten af England og Wales tilsammen. I dag er det nemmere at hente ny strøm til bilen end finde en benzintank.

Og apropos fossile brændstoffer – den britiske regering går efter at forbyde salget af benzin og diesel totalt fra 2030….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre lyd til video-mødet