Hold sveden fra dit Apple Watch

Unge flygter fra Facebook

(Foto: Thought Catalog / Pexels)

Mark Zuckerberg var selv en teenager  på 19 år, da han opfandt Facebook, mens han studerede på det berømte Harvard universitet i Boston.

I dag er Zuckerberg  mere voksen med sine 37 år, to børn og status som en af verdens rigeste mænd. Og nu løber de unge væk fra Facebook.

Interne papirer, der blev lækket af Facebook ”whistle-bloweren” Frances Haugen bekræfter resultaterne fra to analyser med ni år imellem sig.

De unge søger andre græsgange end Facebook selv: Mens næsten hver eneste teenager – 94 procent – benyttede Facebook for ti år siden, er det i dag kun 27 procent.

Ifølge flere analyser har Facebook mistet 67 procent af de amerikanske teenagere som aktive brugere. (Infografik: Statista.com)

De fleste af teenagerne fra 2010’erne har sikkert stadig deres Facebook profil, men de er ikke længere aktive.

Enten fordi de er blevet voksne med egen familie og fast arbejde, der ikke længere har tid til flere timers sociale medier hver dag. Eller fordi de har fundet alternative til Facebook, der er sjovere og måske mere moderne i stilen.

Teenager generationerne efter dem stemplede hurtigt Facebook som et netværk for ”gamle” mennesker. Deres forældre var der jo og ”gå i samme klub” som dem er ikke ligefrem cool.

Desuden har Facebook fået øget konkurrence i de seneste ti år. Snapchat, TikTok og Instagram er de bedste eksempler.

Finans-firmaet Piper Sandler har kigget på amerikanske teenageres foretrukne sociale medier gennem årene. Facebooks position er dalet konstant i både popularitet og engagement. (Infografik: Piper Sandler)

I den forbindelse er Instagram lidt af en redningsplanke for Facebook, for så bliver brugerne ligesom i familien. Facebook ejer Instagram.

Facebooks nylige navneskifte til Meta og introduktionen af fremtidens internet i skikkelse af Metaverse kan ses som et forsøg på at genvinde de unge online brugere.

Andre årsager er et ”rebranding” proces, der skal få folk til at glemme de mange skandaler, Facebook har været centrum i med sikkerheds-skandaler, misbrug af abonnenternes private informationer osv….

 

 

 

 

https://www.insider.com/facebook-gen-z-teens-boomer-social-network-leaks-2021-10

https://piper2.bluematrix.com/docs/pdf/3bad99c6-e44a-4424-8fb1-0e3adfcbd1d4.pdf?utm_source=morning_brew&utm_medium=newsletter&utm_campaign=mb

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hold sveden fra dit Apple Watch