Internet kommer da fra himlen

Nu kommer Windows 11 SE

(Foto: Microsoft)

Knap nok er det nye Windows 11 styresystemet begyndt at rulle ud til pc-brugere verden over, før Microsoft står klar med en lillebror.

Den hedder Windows 11 SE og bliver en del af Microsofts første rigtigt billige bærbare – nemlig den kommende Surface Laptop SE.

Den får de færreste nok mulighed for at købe – prisen er beskedne 249 dollars eller ca. 1.650 kroner – fordi Surface Laptop SE udelukkende skal sælges til skoler.

Her skal den konkurrere direkte med de mange prisbillige Chromebooks, der har vundet stor udbredelse under Corona pandemiens fjern-undervisning i hjemmet.

(Foto: Microsoft)

Microsoft og andre pc-fabrikanter har længe markedsført billige Windows laptops som de bedste skole-computere. De kan jo alt, hvad Chromebooks kan – plus køre almindelige Windows programmer.

Helt så langt ned i kroner og ører som Chromebooks er ingen dog kommet. Indtil nu.

Microsofts nye Surface Laptop SE bliver nok den første pc på markedet, der kører med den slankede udgave af Windows 11 – med efternavnet SE.

Inden længe vil Andre kendte pc-fabrikanter følge efter med SE-modeller. Det er f.eks. HP, Acer, Dell, Lenovo og Asus.

Det er ikke kun børn, der går i skole og kan få glæde af den lille og billige laptop. (Foto: Microsoft)

Windows 11 SE skal først og fremmest score points på sin enkle betjening, der er skræddersyet til små skærme.

De unge brugere har f.eks. ikke mulighed for at flytte så meget rundt på elementerne som i den ”store” Windows 11. Desuden kan de ikke fint installere alle mulige apps fra Microsoft Store.

Selve den nye SE computer koster under det halve af Microsofts hidtil billigste Surface Laptop Go. Det afsløres bl.a. i et kabinet af plastik i stedet for metal og en lidt brystsvag Intel Celeron processor.

Hverken ”motor” eller den lille 11,6 tommers skærm dur til at køre avancerede computerspil. Displayet viser således kun billeder i beskeden HDF+ grafik med 1.366 gange 768 punkter.

SE er en skrabet udgave af Microsofts nye Windows 11 styresystem. (Foto: Microsoft)

Til gengæld skal Microsoft have monteret et 720 punkters webcam og en rigtig god mikrofon, så Surface Laptop bliver fin til video-møder og fjern-undervisning.

Microsoft nyheden vejer 1,1 kilo og kan derfor nemt finde plads i en skoletaske eller børne-rygsæk. Batteriet giver op til 16 timers drift på en opladning.

Desuden giver hukommelser på 4 eller 8 GB RAM og SSD-diske på 64 eller 128 GB adgang til at arbejde offline med mindre projekter i de populære Office apps.

Det bliver spændende at se, om Windows 11 SE og Microsoft Surface Laptop SE vil lande i danske skoler. Amerikanerne ser ud til at få dem først.

Bliver den lille Microsoft en stor sællert, skulle det være meget mærkeligt, om den så ikke senere også kommer til salg bredt i butikkerne….

(Foot: Microsoft

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Internet kommer da fra himlen