En kuffert fuld af strøm

Er videomøder bedre end fysiske?

(Foto: Jabra)

Mens flyselskaber, rejsebureauer og lufthavne har travlt med at fortælle, at forretningsfolk er trætte af at holde videomøder og gerne vil se deres kolleger og kunder rent fysisk, har elektronik-branchen naturligvis en helt anden mening.

Den har tjent formuer på at sælge nye laptops, skærme, headsæt og hurtige internet forbindelser, når folk skulle flytte deres kontor hjem i privaten under Corona.

Nu viser en ny dansk undersøgelse, at næsten halvdelen oplever, at det er nemmere at holde korte og effektive møder, når de foregår som videomøder.

På den anden side er det sværere at deltage i spontane diskussioner via internet. Desuden mener 50 procent, at sociale møder og sammenkomster er sværere online end med personerne fysisk til stede.

Undersøgelsen er gennemført af Voxmeter på vegne af Jabra, der er en markedets store i øretelefoner og headsæt. Jabra er en del af den danske GN Store Nord koncern.

Danskerne er lidt delte i deres meninger om, hvorvidt fysiske møder er bedre end dem pr. video (Foto: Redd / Unsplash)

Ifølge den nye analyse er det også blevet lettere at komme til tiden i et videomøde – det siger 39 procent. Man holder sig også bedre til dagsordenen end på et klassisk møde, svarer 38 procent.

Videomøderne har dog også deres bagsider:

Hver tredje – 34 procent – svarer, at man ikke laver så meget sjov foran en skærm som ved et fysisk møde. Samtidig oplever 37 procent, at det er blevet mere besværligt at stille spørgsmål online.

Desuden kunne det tyde på, at deltagere i videomøder har svært ved at holde fokus. 43 procent multi-tasker nemlig og laver andre ting, mens de er med i internet-møder.

Endelig generes hele 42 procent af alt det udstyr, som er nødvendigt at stille op til et videomøde, De er f.eks. irriterede over den manglende kvalitet i mikrofoner, kameraer, højttalere og headsæt, der anvendes. Både egnes og de andre deltageres.

Vi synes, at det mest besværlige er hybride møder, hvor både folk deltager fysisk og via video. (Foto: Christina@Wocintechchat.com / Unsplash)

”Vores dialog med kunder viser, at møde-deltagerne viser størst engagement og koncentration, når det tekniske set-up fungerer perfekt. Det vil sige, at mikrofonerne leverer en god lyd, videoen viser hele rummet, og internet-forbindelsen er stabil,” forklarer Bjørn Ekner. Han er Senior Director, Global Product Marketing hos Jabra.

”Er der derimod mange afbrydelser og forstyrrelser på et videomøde, skaber det irritation hos mødedeltagerne. Det går ud over koncentrationen, og vi fristes ganske enkelt til at gøre andre ting,” fortsætter han.

Den mødeform, som danskerne har det sværest med, er imidlertid det hybride. Her sidder nogle rent fysisk i samme rum, mens andre deltager via video. 47 procent synes, hybride møder er svære at håndtere.

Her er nogle uddrag fra den nye analyse fra Jabra og Voxmeter:

Under et videomøde, har du da nogen gange…?

  • Undladt at stille spørgsmål – 33 pct.
  • Undladt at lave sjov – 34 pct.
  • Multi-tasket og arbejdet med en anden opgave under mødet – 43 pct.
  • Irriteret dig over dit eget eller andres udstyr – 42 pct.

Hvilke typer møder oplever du som de mest udfordrende?

  • Helt digitale møder – alle deltager via video og sidder hver for sig – 21 pct.
  • Hybride – nogle sidder i samme rum og andre deltager via video – 47 pct.
  • Helt analoge – alle befinder sig i samme rum (ingen video) – syv pct.
  • Ved ikke – 25 pct.

Undersøgelsen er gennemført i perioden fra den 24. august til den 3. september 2021. 1.019 danskere har deltaget i online interviewene….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En kuffert fuld af strøm