Robot danser som Mick Jagger

Print fotos bedre fra mobilen

(Foto: Fujifilm)

Jeg har ofte undret mig over, hvorfor de små handy mobilprintere aldrig er blevet en stor bestseller. Alle mennesker går jo rundt med en smartphone, og mange vil sikkert gerne have en hardcopy af deres pletskud.

Selvfølgelig kan man udskrive sine mobiltelefon fotos ud på de fleste moderne hjemmeprintere, men det er jo mere omstændeligt, når man ikke lige har printeren med i lommen og kan vise billedet her og nu.

På den anden side kan årsagen være, at mobilprintere på markedet benytter et lille og næsten kvadratisk format til deres billeder. De minder meget om de gamle Polaroid billeder, der var så populære for 30 år siden. Kreative muligheder var meget begrænsede.

Den nye instax Wide Printer kan naturligvis også bruges med “rigtige” fotokameraer, hvis de har Bluetooth indbygget eller via USB kabel. (Foto: Fujifilm)

Japanske Fujifilm bryder nu grænserne med sin nye instax Link Wide. Det er markedets første i bredformat, der giver dobbelt så meget fotoareal som normale Instax billeder.

I praksis betyder det, at man enten kan print billeder i bredformat, så f.eks. alle fra en gruppe-selfie kan komme med, uden at de skal sidde klemt sammen. Eller man kan tage et foto på højkant, så det meste af motivets krop kan vises.

Dertil kommer, at den medfølgende app kan bruges til at ”fange” billeder direkte fra f.eks. en video, der afspilles på mobilen – og printe dem ud i hardcopy.

Fujifilm nyheden styres trådløst via Bluetooth og en app til iPhone eller Android. I app’en kan man redigere billedet, inden det udskrives: Man kan indstille f.eks. kontrast, lysstyrke, farvemætning eller beskære motivet.

App’en rummer også et bibliotek af templates med f.eks. flotte rammer, sjove symboler og anden grafik, Desuden kan man forsyne billederne med tekster i toppen.

Fujifilm instax Wide fås i farverne hvid eller grå og leveres med et USB-C ladekabel, en stander og en bærerem. Den koster 150 euro eller ca. 1,150 kroner. Film-papir i det nye bredformat fås i første omgang kun i sort/hvid. Det koster 11 euro eller 90 kroner pr. pakke….

(Foto: Fujifilm)

(Foto: Fujifilm)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Robot danser som Mick Jagger