Huaweis nedtur fortsætter

Dell desktop sætter rekorder

(Foto: Dell)

Der er langt imellem, at medierne skriver on nye desktops. Dels sælges stationære pc’er i mindre antal end bærbare. Dels er desktop sjældent særligt sexy at se på, medmindre der er tale om en gamer-pc med integreret lysshow og køleskab.

Dells nye XPS 8950 ser imidlertid ud til at levere præstationer og ydelse, som slår alt andet på markedet. Noget af en ulv i fåreklæder, for udefra ligner nyheden en almindelig Dell med sit diskrete og enkle design.

Indendørs er der imidlertid sket store ting: Dell XPS 8950 kan således udstyres med Intels helt nye 12. generation Core i9-12900K processor – den hidtil skrappeste ”motor”, som Intel har udviklet.

Processoren kan så suppleres med et GeForce RTX 3090 eller AMD Radeon RX 6900 XT grafikkort, så der kommer rigtig fart i billederne.

(Foto: Dell)

Samtidig vil det muligvis være den billigste og nemmeste vej til at få fat i  et af de nye super-grafikkort, der ikke er til at opdrive – og hvis – så til en voldsom høj pris.

Man kan putte op til 128 GB af den lynhurtige DDR5 RAM i maskinen, der også har plads til 2 TB SSD lager og en harddisk på 2 TB. Altså 4 GB lager at sprede sig på. Det burde være alt rigeligt for de fleste.

Det indvendige chassis er udviklet, så det giver langt bedre køling og gennemstrømning af luft end tidligere. Under spidsbelastning er temperaturen mellem 18 og 21 procent køligere.

Samtidig er den kraftige pc overraskende lydsvag, når man tænker på, at der sidder blæsere i den. Ifølge Dell skal maskinen støje 50 procent mindre end tidligere generationer desktops fra firmaet.

Dell XPS 8950 bliver næppe billig. Prisen offentliggøres først senere i år, når pc’en dukker op i butikker og på Dells hjemmeside….

Gennemstrømningen af kølende luft er optimeret. Desuden skal pc’en ikke suge støv ind fra det bord eller gulv, den står på. (Foto: Dell)

 

Det ydre desogm er enkelt og diskret. (Foto: Dell)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huaweis nedtur fortsætter