Mere spil på Samsung tv

Robotten skiller gamle iPhones ad

(Foto: Atea)

Danmarks største it-leverandør Atea kaster sig nu endnu stærkere ud på den grønne bølge og går ind i genbrug af telefoner og de værdifulde råmaterialer, de indeholder.

Som den første forhandler  i Norden er Atea således gået i samarbejde med Apple om at bruge Daisy robotten til at sortere komponenterne fra gamle kasserede iPhones og sende dem til gen-anvendelse.

Apple har kun to Daisy’er, hvoraf den ene står i Europa – nærmere betegnet i hollandske Breda

Robotten kan skille 200 iPhones ad i timen og fordele deres elektroniske indmad til forskellige former for genbrug. Det bliver til 1,2 millioner telefoner om året.

Daisy robotten kan adskille og sortere indholdet af 1,2 millioner gamle iPhones om året. (Foto: Atea)

De færreste mobiltelefon-ejere er nok klar over, at de går rundt med ædel-metaller i deres lomme. Hver iPhone kan nemlig indeholde både guld, sølv, wolfram, tin og aluminium.

”Der ligger millioner af gamle mobiltelefoner i skuffer og samler støv, og det skal vi have gjort noget ved. Vi er blandt de største leverandører af iPhones til både offentlige og private virksomheder, og genbrug af råmaterialer fra iPhones er derfor et oplagt sted for os at sætte ind,” forklarer Andreas Schjølin. Han er Sustainability Manager i Atea Danmark.

Ud over det grønne samarbejde med Apple står Atea bl.a. også bag genbrugs-programmet GoItLoop. Det sikrer, at brugt it-udstyr fra nordiske virksomheder bliver genbrugt eller genanvendt på forsvarlig vis….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mere spil på Samsung tv