Priskrig bryder ud i streaming

Enkl kan spille meget højt

(Foto: Enkl)

I sommers delte de danske Soundboks højttalere atter engang vandene, når der blev drejer op for musikken på stranden, i haverne og på mange andre udendørs pladser.

Nogle elskede de højtspillende trådløse højttalere, mens andre hadede dem og anmeldte støjen til politiet. Soundboks blev et politisk issue, og de danske fabrikanter måtte rykke ud med en undskyldning om, at det egentlig slet ikke var meningen, at den velvoksne kasse kunne spille så højt.

Under alle omstændigheder gav al den diskussion en masse gratis omtale til Soundboks, der næppe har skadet salget af den trods alt 6.700 kroner dyre højttaler.

Nu får Soundboks så direkte konkurrence fra et andet dansk firma. Enkl hedder det – en sammentrækning af ordet Enkel. Mere kompliceret behøver det ikke at være at designe en Soundboks rival, der er meget mindre og samtidig meget mere elegant at se på.

Nyheden skal imidlertid kunne spille lige som højt. 125 dB lydtryk kan Enkl Sound aflevere – Soundboks 126 dB. Det er som at stå tæt på en jetmotor i lufthavnen.

(Foto: Enkl)

Lydtrykket leveres af to bas-enheder på hver 10 tommer og en diskant på 1,5 tommer. De drives af digitale Class D forstærkere på tilsammen 240 watt.

Med sine 10 kilo er Enkl Sound ikke ligefrem en letvægter, man tager i hånden over længere afstande. På den anden side vejer Soundboks næsten 20 kilo og er mere klodset.

Den anden imponator-effekt i Enkl er spilletiden. Det indbyggede batteri skal kunne holde højttaleren kørende i hele 80 timer. Det er dobbelt op i sammenligning med Soundboks.

På en time kan man lade Enkl Sounds batteri op, så højttaleren kan spille i otte timer ekstra. Batteriet har desuden et USB-C stik, så man kan lade sin mobil op, mens musikken spiller. I Enkls bærehåndtag er der gjort plads til at lægge telefonen under opfyldning.

Ligesom små handy Bluetooth højttalere kan Enkl forbindes trådløst til lydkilden – eller for den sags skyld også via kabel. Samtidig er der indbygget mikrofon, så højttaleren kan fungere med håndfri telefoni. I det tilfælde kan rigtigt mange høre med, hvad der bliver sagt.

Op til flere smartphones kan kobles til en Enkl højttaler og levere musikken. Skal der spilles ekstra højt, kan 10 højttalere kobles sammen trådløst.(Foto: Enkl)

Op til 10 Enkl Sound højttalere kan kobles sammen trådløst, når der skal spilles meget højt over et større område – f.eks. en koncert, en konference, en fest eller et sports-arrangement.

Parringen med lydkilden sker automatisk. Man behøver ikke at vente på, at højttaler og mobiltelefon finder hinanden.

Tilmed kan Enkl som noget nyt arbejde med flere lydkilder på samme tid. Med andre ord kan flere brugere levere stemme eller musik og deles om alle højttalerens funktioner.

Enkl Sound søger for tiden finansiering til en større produktion via Crowd Funding på iværksætter platformen Kickstarter.

Her kan højttaleren forudbestilles med 35 procent på den senere udsalgspris, der kommer til at ligge på 995 euro. Lige nu fås nyheden for 645 euro eller 4.799 kroner. Levering skal ske i marts næste år….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Priskrig bryder ud i streaming