Danmark bedst i verden for start-ups

Honor er tilbage i Europa

(Foto: Honor)

Der var engang, hvor Huawei lignede et mærke, der ville erobre den globale smartphone trone fra Samsung – bl.a. hjulpet godt på vej af datterselskabet Honor.

Længe så det ud, som om Huawei ville trække Honor med ned i dyndet, da Huawei kom i unåde hos USA’s og mange andre vestlige landes regeringer.

Honor blev imidlertid reddet, da en række kinesiske investorer købte mærket ud af Huawei. Honor er nu kommet så meget på plads, at de første telefoner i eget regi er landet i Europa.

Det er Honor 50, 50 Pro og 50 Lite, der modsat Huaweis egne telefoner kommer med Googles uundværlige online services og det originale Android 11 styresystem ombord.

Som selvstændig virksomhed er Honor nemlig ikke omfattet af USA’s embargo mod at købe de nyeste amerikanske komponenter og udstyre sine telefoner med bl..a. Google Play Store, Google Maps, YouTube osv.

De fire kameraer sidder fordelt i de to markante cirkler på ryggen af telefonen. (Foto: Honor)

Om det er nok til at få Honor til at overleve i et benhårdt mobilmarked, hvor Apple er den eneste fabrikant, som reelt tjener penge, må tiden vise.

I den forbindelse bliver de europæiske forbrugeres reaktion på Honors genkomst uhyre vigtig. Inden Huaweis krise var Honor et stort mærke i bl.a. England og Tyskland, mens danskerne aldrig fik mærket at se. Huaweis danske afdeling ville nemlig ikke konkurrere med sig selv.

Det bliver spændende at se, om de tre første Honor smartphones dukker op i butikker hertillands. Danskere er et af de folkefærd, der gerne køber avancerede og dyre mobiltelefoner – og de er netop målgruppen for Honor 50.

Helt oppe at ringe blandt markedets stærkeste telefoner er Honor dog ikke med sine første modeller til Europa. De bruger nemlig ”kun” Qualcomms næst-hurtigste 5G-processor Snapdragon 778G – ikke 888 motoren fra Android topmobilerne.

Det ydre design minder grangiveligt om Huaweis seneste P50 flagskib: Samme to store cirkelrunde kameraer på ryggen. De indeholder henholdsvis et hoved-objektiv på 108 megapixel, mens den anden ”ø” rummer en 8 MP super vidvinkel, en 2 MP makro til næroptagelser og en 2 MP dybde-sensor.

Honor reklamerer med, at firmaets nye telefon er specielt god til at tage selfie fotos og videoer – oplagt for video bloggere. (Foto: Honor)

På fronten sidder så en 32 megapixel selfie-skyder, som Honor vil markedsføre som den ideelle til video-bloggere på grund af sit 90 graders synsfelt.

Skærmen er en buet OLED type på 6,57 tommer og Full HFD+ grafik i 2.340 gange 1.080 punkter. Opdaterings-hastigheden er på 120 Hz, så telefonen vil være velegnet til selv avancerede computerspil.

Batteriet i Honor 50 er på op til 4.300 mAh og kan oplades lynhurtigt via en 66 watt ladeblok. Batteriet kan således fyldes op til 70 procent på bare 20 minutter.

Prismæssigt ser Honor 50 bestemt konkurrence-dygtig ud. Priserne begynder ved 529 euro eller ca. 4.000   kroner for en udgave med 6 GB RAM og 128 GB lager. Vil man have 8 / 256 GB, stiger prisen til 599 euro eller ca. 4.500 kroner. Lite versionen med en svagere processor skal koste fra 299 euro eller ca. 2.250  kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmark bedst i verden for start-ups