Intel stadig rappere end Apple

Skal firmamobilen være brugt?

 

Diskussionen om genbrug af elektronik i stedet for at sende det til skrot og ophug er flammet op i Danmark, efter at den store varehus-kæde næste år vil åbne specielle RePower afdelinger i sine butikker.

Teleselskabet Telia har også med succes haft en tag-en-brugt-mobil i bytte service kørende, hvor kunderne får penge til at købe nyt, når de afleverer den gamle telefon.

Begge disse – og mange andre lignende initiativer – har imidlertid været rettet mod privatpersoner og forbrugerne selv.

Danske virksomheder har ikke været med, fordi den danske skatte-lovgivning har blokeret for økonomiske fordele ved at ride med på den grønne bølge.

Ifølge EU-lovgivningen kan virksomheder nemlig ikke trække fuld moms fra ved køb af istandsat elektronik. Incitamentet har derfor været begrænset, medmindre firmaet har en meget grøn politik.

 

Casper Andersen vil nu sælge brugte iPhones til virksomheder, der vil spare penge på kontoen til firma-mobiler og samtidig gøre noget for en grøn miljø-profil. (Foto: Swappie)

Swappies webshops har speciale i at sælge brugte iPhone mobiler ser nu ud til at have fundet et hul i lovgivningen, der løser moms-problematikken.

Kæden, der er den største af sin art i Norden, er nu begyndt at købe brugte iPhones fra lande uden for EU. Dermed undgår man EU-reglerne, når istandsatte iPhones sælges videre til moms-registrerede kunder.

“Swappie har nået en størrelse, der gør, at vi kan købe stort ind af produkter uden for EU’s grænser, bl.a. i Asien. Det giver os mulighed for at tilbyde brugte mobiler til en så lav pris, at det rent faktisk kan betale sig for danske virksomheder at købe velfungerende og istandsatte medarbejder-telefoner,” forklarer Casper Andersen. Han er dansk landechef for Swappie.

Indtil nu har Swappie udelukkende henvendt sig til forbrugerne. Det er gået rigtig godt, så Swappie i dag er repræsenteret i 12 lande.

Hovedsæde og fabrik ligger i Finland, hvor brugte iPhones bliver testet og efterset i 52 trin, inden de videresælges til en lavere pris end en ny mobil – og med fuld garanti. ‘

Hver brugt iPhone bliver tjekket på 52 punkter hos Swappie, inden den videresælges som ny-instandsat. (Foto: Swappie)

Swappie ser nu et nyt marked hos danske virksomheder, der gerne vil vise deres miljø-bevidst i praksis og ikke kun i pæne ord på deres hjemmeside og i årsregnskabet.

Ifølge Swappie er besparelserne på CO₂ kontoen på mellem 25 og 80 procent, når man forlænger en mobiltelefons levetid.

Har virksomheden mange betalte medarbejder-telefoner kan det blive til en anseelig mængde, som virksomheden også kan bruge i sin egen markedsføring.

Den største hurdle er dog nok, at medarbejdere helst vil have den nyeste iPhone i lommen – ikke en flere år gammel model. De skal så overbevises om, at de alligevel ikke får brug for de seneste nye features i en iPhone 13.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Intel stadig rappere end Apple