Mobil med mega linse

Intel stadig rappere end Apple

(Foto: Intel)

Da Apple introducerede sine nye MacBook Pro laptops for en uge siden, var det med en påstand om, at de var udstyret med de hurtigste processorer end i nogen anden laptop på markedet. Nemlig de nye Apple M1 Pro og Max motorer.

Som så ofte før i it-verdenen er det en påstand, som kræver efterprøvning. Holder disse løfter nu også i praksis?

Endnu inden de første nye MacBook Pro computere er nået ud til deres købere, spår første tests tvivl ved Apples luftige påstande om den utrolige M1 Max processor.

Teknik-freaks har nemlig fået tag i en laptop med Intels ligeledes helt nye Core i9-12900HK processor ombord. Laptoppens identitet er ikke afsløret, men resultaterne med den internationalt anerkendte Geekbench målemetode viser, at Intel (fortsat) er en mulespids foran i hastighed.

Intels kommende i9 processor skal kunne slå Apples netop præsenterede M1 Max i hastighed. (Illustration: Incfftech)

Core i9-12900HK er topmodellen i Intels nye Alder Lake P familie af processorer. Den indeholder hele 14 kerne og 20 tråde. Senere dukker også en Alder Lake S variant op med 16 kerner og 24 tråde.

Ifølge de nye Geekbench målinger fra Incfftech, har Core i9-12900HK den højeste ydelse af alle kendte motorer til bærbare computere. Den slår også klart Intels nuværende Tiger Lake H45 chips.

Intel vil formentlig lancere de nye Alder Lake processorer officielt ved CES 2022  udstillingen i Las Vegas den 5. januar. En håndfuld laptop-fabrikanter har desuden fået de første chips, så de kan stå klar med maskinerne ved samme lejlighed.

For Intel er Core i9 processorerne ikke kun vigtige i konkurrencen med Apple. Intel har også mistet markedsandele i forhold til AMD og Qualcomm og måske snart også Microsoft som kunde. Ligesom Apple skal Microsoft overveje at udvikle sine egne motorer.

Forleden præsenterede Apple sine hurtigste processorer nogensinde til MacBook laptops. (Foto: Apple)

Også inden for mobiltelefoner er markedsandelene for processorer under kraftig forandring. Her har Qualcomm hidtil siddet på den store del af kagen. Intel var også tidligere med i de mobile, inden Apple valgte at udvikle sine egne processorer til iPhone.

På mobiltelefoner er taiwanesiske MediaTek den store vinder for tiden. Samtidig går rygterne i Kina, at OPPO vil præsentere sin egen processor i 2022. Den vil i givet fald også dukke op i fremtidige OnePlus telefoner.

I forvejen bygger Samsung og Huawei egne motorer, der placeres i virksomhedernes smartphones side om side med Qualcomms….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobil med mega linse