Alene hjemme med LEGO

Huaweis mobiler vender tilbage

(Foto: Huawei)

Huawei har svare problemer med at holde sit navn relevant i den internationale smartphone verden. Bestemt også i Danmark, hvor Huawei i en periode var oppe og true Samsungs ellers sikre andenplads.

Så kom katastrofen I Det Hvide Hus, der sortlistede verdens største telefabrikant. Resultatet var, at Huawei blev udelukket fra at bygge 5G mobilnet i mange lande – deriblandt Danmark.

Samtidig blev Huaweis smartphones udelukket fra amerikansk software som f.eks. Facebook, Instagram og alle Googles online services inklusive YouTube, Google Maps eller Play store.

Sidste år solgte Huawei desuden sit datterselskab Honor for at have færre mobil-modeller og varemærke navne at holde styr på.

I dag har Huawei fortsat en stærk position i smartphones på det kinesiske marked, men ikke mange andre steder i udlandet. Heller ikke i lille Danmark, hvor Huawei primært har markeret sig på smarte ure, lækre laptops og billige øretelefoner.

(Foto: Huawei)

Nu forsøger Huawei sig imidlertid med et comeback i Europa og Danmark. Det sker med sin nye Nova 9 telefon, der havde verdens-premiere i Kina for en måned siden.

Huawei Nova 9 er en mobil i den øvre mellemklasse, der formentlig lander i Danmark inden jul. Prisen bliver 499 euro eller ca. 3.800 kroner. Den præcise danske pris er endnu ikke helt klar.

Nova 9 skal sælges billigt, og dét er der mindst én god grund til. Telefonen kan nemlig kun køre 4G, hvor alle dens konkurrenter tilbyder det mere moderne 5G.

Begrundelsen er, at Det Hvide Hus kun tillader, at Huawei kan købe 4G udgaven af Qualcomms populære Snapdragon 778G processor.

USA forbyder fortsat, at Huaweis telefoner kan koble sig på 5G netværk med amerikansk teknologi. Det vil i praksis sige alle 5G netværk i Europa og Nordamerika.

Huawei Nova 9 kommer med en meget stor billedsensor på 50 megasensor, der lover gode fotos under svære lysforhold. (Foto: Huawei)

Desuden mangler det Android 11 lignende HarmoniOS styresystem i Nova 9 fortsat adgangen til de enormt udbredte Google online services.

Det betyder, at man ikke kan hente sine apps i Play Store, men i stedet downloade dem fra Huaweis eget App Gallery. Her ligger tusinder apps, der kan det samme som de kendte  fra USA, men det er bare ikke de originale.

Hvis man kan leve med disse skavanker, ser det ud til, at man i Huawei Nova 9 får adgang til en smartphone med tæt på topklasse præstationer til en meget lavere pris.

Som så ofte før lyser Huawei op med fremragende kameraer. Selskabets seneste P50 Pro model, der ikke sælges i Europa, er netop kåret til verdens bedste fotomobil af det anerkendte franske testlaboratorium DxOMark.

På Nova 9 disker Huawei op med et 50 megapixel hoved-objektiv, der suppleres af en ultra-vidvinkel på 8 MP, en makro-linse på 2 MP til næroptagelser og en dybde sensor.

OLED-skærmen på Huawei Nova 9 måler 6,57 tommer med en hurtig billed-opdatering på 120 Hz, så den må være god til at vise video og computerspil.

Batteriet er på 4.300 mAh og kan lades meget hurtigt op med 66 watt via kabel. Desuden kommer Nova 9 som standard med 8 GB RAM, mens man kan vælge 128 eller 256 GB lager….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alene hjemme med LEGO