Mere GT på armen

Messenger får ekstra AR

(Foto: Messenger)

Facebook har åbenbart tid til andre ting end at diskutere forførelses-risiko af unge med myndighederne eller forberede et nyt firmanavn, der angiveligt skal offentliggøres i næste uge.

Der har også været afsat ressourcer til at forbedre Messenger besked-tjenesten, så brugerne nu har adgang til sjove Augmented Reality (AR) features i video kald og i Messenger Room.

Facebook kalder disse nye funktioner for ”Group Effects”. De er tilgængelige nu, men vil blive meget mere avancerede og alsidige i de kommende måneder, hvor udviklere og kreative brugere får adgang til at skabe deres egne AR effekter.

AR effekter er f.eks. de sjove filtre, som man ser Snapchat brugere ændre deres online udseende med. Man kan også bære virtuelle briller for at få den fulde effekt.

Messenger Room er Facebooks svar på Zoom og Microsoft Teams, der begge har opnået stor popularitet under Corona pandemien, hvor vi alle måtte lære at holde møder og føre samtaler med venner, kolleger, familie og undervisere via kamera og skærm.

(Foto: Messenger)

 

Facebook lover, at Messenger kan blive meget mere underholdende at bruge med de nye Group Effects. 70 af dem vil stå til rådighed lige fra starten:

En af dem er en animation af en lille kat, der kan vandre hen over alle deltageres skærme for at tjekke, hvem af dem er dygtigst til at bygge en burger i Augmented Reality.

Som noget usædvanligt hos Facebook kan man deltage i Messenger Rooms uden at være medlem af det sociale medie. Alle kan være med.

Den store forskel til tidligere er, at AR filtre tidligere har været forbeholdt en helt bruger af Messenger Rooms.

Ad den vej kan to eller flere brugere, der er placeret forskellige steder på internet, gå ombord i samme AR spil eller præsentere deres egne visuelle effekter under et gruppekald. Adgang til Group Effects får man ved at klikke på smiley ansigtet i et kald. Her vælger man så Group Effects….

(Foto: Messenger)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mere GT på armen