Hvem stoler vi mest på?

Tag det store lærred med overalt

 

(Foto: Philips)

Det er ikke længere det store problem at erstatte et stort fladskærms-tv på væggen med en moderne projektor, der kan sende billedet op i endnu større format.

Mange nye projektorer er tilmed små og praktiske, så de kan placeres helt op ad væggen og ikke skal sende billedet gennem det halve af lokalet.

Til gengæld er mulighederne noget færre, hvis man vil tage projektoren i hånden og flytte den ud på terrassen, til et andet lokale i huset eller tage den med på skovtur, camping eller firmatur.

På det seneste er der dukket en håndfuld mobile alt-i-en projektorer, som kan bruges præcist til den slags formål. Den nyeste er Philips PicoPix MaxTV.

(Foto: Philips)

Philips nyheden rummer en fire-kanals beamer / lyskilde, der kan levere billeder i Full HD kvalitet (1.080 punkter).

Det sker i op til 120 tommers størrelse og med en kontrast på 1.000:1. Lyskilden har en levetid på 30.000 timer, inden den skal udskiftes.

Fabrikanten hævder, at MaxTV kan levere ”ekstrem lysstyrke”, hvilket man dog nok skal tage med et gran salt. Med 900 ANSI lysstyrke skal man nok ikke sætte sig ud i direkte sollys for at se en fodboldkamp på et lærred eller en mur. Et sted med skygge eller halvmørke vil være bedre, hvis man vil kunne følge bolden og se forskel på de to hold på banen

Heldigvis har Philips indbygget en sensor  i MaxTV, der kan måle lysforholdene i ”real time” og justere projektorens lysstyrke derefter. Den skal nok hjælpe brugerne med at finde den bedste billedkvalitet under de givne lysforhold.

(Foto: Philips)

Dertil kommer digital zoom med autofokus og andre automatiske funktioner, der gør det lettere at opstille projektoren.

Elsewhere, the MaxTV features digital zoom with autofocus, four corner correction and auto keystone for placement flexibility, and its light source is reckoned good for up to 30,000 hours.

Den nye bærbare projektor kører med Android TV, der giver adgang til tusinder af apps med f.eks. Netflx, Disney+, HBO Max eller Amazon Prime.

Projektoren rummer desuden to 12 watts højttalere, og man kan enten hente sit indhold via HDMI kabel eller trådløst over Bluetooth 5.0 og Wi-Fi.

Som handy projektor skal Philips PicoPix MaxTV kunne køre på batteri. Det er på solide 21.000 mAh, så det kan vise video og tv i fire timer på en opladning. Bruger man nyheden som Bluetooth højttaler, øges spilletiden til 10 timer.

Fleksibilitet viser MaxTV også i, at man kan koble projektoren til f.eks. stuens eksisterende stereoanlæg via et 3,5 mm jackstik. Man kan tillige bruger Chromecast, så billedet kan komme fra alle typer Android, iPhone/iPad, Windows eller Apple Mac-enheder.

Philips PicoPix MaxTV har officiel premiere den 5. november. Den danske pris fremgår endnu ikke på Philips lokale hjemmeside, men jeg kan fortælle, at den robuste projektor skal koste 900 dollars i USA. Det svarer til knap 6.000 danske kroner….

(Foto: Philips)

(Foto: Philips)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem stoler vi mest på?