Det går fremad for Telia

Trump åbner Twitter rival

(Foto: TMTG)

(Opdateret) TRUTH Social bliver det næste sociale medie, vi skal holde øje med og følge. I hvert fald, hvis vi er tilhænger af eller er interesserede i, hvad USA’s tidligere præsident Donald Trump tænker og mener.

Trump har længe truet med at åbne sit eget sociale medie, efter at han blev smidt ud fra Twitter og Facebook, fordi han brugte sine indlæg til at støtte voldelige angreb på USA’s parlament.

TRUTH Social skal gå i luften i begyndelsen af næste år. De første gæster vil blive indbudt til at prøvekøre det nye sociale medie fra november.

I juli forsøgte ex-præsidenten sig med en egen blog – ”From The Desk of Donald J. Trump”. Den blev ikke nogen succes og lukkede allerede efter en måned.

Mere held regner Trump med at få med TRUTH Social, der skal drives af den nye Trump Media & Technology Group  (TMTG).

Den er netop blevet fusioneret med selskabet Digital World Acquisition.og skal noteres på Nasdaq børsen i New York.

USA’s eks-præsident kaster sig nu ud i en direkte konkurrence med Facebook og Twitter. (Foto: Gage Skidmore / Wikimedia)

Donald Trump var længe Twitters mest ivrige skribent med adskillige tweets om dagen. Faktisk brugte præsidenten Twitter som sin primære informations-kanal, hvor selv hans ministre kunne se, hvad chefen ville have dem til at gøre.

Hvor meget den 75-årige savner de sociale medier, kan man se af de udtalelser, han kom med i nat, hvor TRUTH Social blev annonceret:

”Vi lever I en verden, hvor Taliban er stærkt repræsenteret på Twitter, mens jeres amerikanske favorit præsident er gjort tavs..”

Samtidig erklærede Trump, at hans nye sociale medie skal udfordre ”tyranniet fra big tech”. Det er Trumps fælles-betegnelse for Facebook, Twitter og Google, der alle har udelukket eks-præsidenten.

Til sidst en lille krølle på historien: Trump har ikke mere styr på sit eget sociale medie end, at han glemte at sikre sig sit eget brugernavn i TRUTH Social:

En dygtig amerikansk journalist fandt det endnu ikke lancerede sociale medie på internet og sikrede sig straks brugernavnet @donaldtrump. Da det blev opdaget, forsvandt prøvesiden lynhurtigt fra nettet. Registreringen af ex-præsidentens navn er formentlig også slettet….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det går fremad for Telia