Genbrug med Power i

iPhone tjener alle pengene

(Foto: Zhang Kaiyy / Unsplash)

Det er ikke nogen hemmelighed, at der bliver solgt mange flere Android telefoner end iPhones ude i verden. Omkring 87 procent Android og 13 procent Apple mobiler.

Styktal er imidlertid én ting – omsætning og indtjening noget helt andet.

Mens Samsung sælger ni procent flere Galaxies end Apple iPhones, scorer Apple mindst 62 procent mere i profit pr. telefon.

På grund af Apple telefonernes generelt højere priser tjener iPhone faktisk på 75 procent af overskuddet i hele verdens smartphone industri.

Alle de mange Android fabrikanter må deles om de restende 25 procent, og adskillige af dem har svært ved at lave overskud overhovedet.

Mobilgiganternes omsætning og profit på salget af smartphones. Den sorte linie er Apple. Samsung er den mørkeblå, Xiaomi den orange, OPPO den grønne, Vivo den lyseblå og Huawei den røde. (Infografik: Counterpoint Research).

Det viser nye tal for andet kvartal af 2021 fra analyse-bureauet Counterpoint Research. Tallene viser også, at Apple har en 25 procent højere omsætning i smartphones end Samsung.

De danske tal er formentlig endnu stærkere i Apples favør. Danmark er et af de stærkeste iPhone lande i verden, og hos mange – og især –  unge danskere er Apple ganske enkelt et ”must”. Både, når det drejer sig I telefoner, laptops og øretelefoner.

Counterpoint analytikerne noterer sig dog også, at Apples økonomiske dominans på verdensplan er ved at skrumpe ind: I andet kvartal af 2021 lå Apples omsætning i iPhones på 40 procent. I fjerde kvartal af 2020 var markedsandelen på 50 procent.

Jeg skal huske at fortælle, at de nævnte tal ikke er officielle. Apple nægter nemlig at afsløre detaljer om sit iPhone salg. Analytikerne må derfor gætte sig frem….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Genbrug med Power i