IKEA spiller med Spotify

Bedre lyd i standard AirPods

(Foto: Apple)

Selvom Apples AirPods er verdens mest populære øretelefoner, har de længe trængt til en opfriskning. Det gælder især standard modellen, der efterhånden har eksisteret i anden generation siden foråret 2019.

Opgraderingen kom i aftes, hvor AirPods 3 blev præsenteret med et nyt udseende og flere gode forbedringer. Prisen ligger på 1.549 kroner.

Designet ligger nu tæt på den dyrere AirPods Pro model og skal bl.a. sikre, at øretelefonerne er mere behagelige at bære igennem længere tid.

De er nu blevet ”officielt” vandtætte eller i hvert fald delvist. AirPods 3 opfylder IPX4 specifikationernerne, hvilket betyder, at de snildt tåler sved fra fitness og sport. Et almindeligt dansk regnvejr er også ok, men tage dem med i bad eller ud at svømme skal man nok ikke.

De nye standard AirPods har fået en kortere ”stilk” ligesom på Pro modellen. (Foto: Apple)

AirPods 3 har fået håndfri Siri med stemme-styring. En hud-sensor registrerer, når man har øretelefonerne på og sætter dem automatisk på pause, når man tager en af dem ud af øret.

Nyt er tillige en one-touch set-up funktion, der skal parre AirPods hurtigere med andre Apple produkter. Også trådløs opladning via MagSafe er en nyhed i tredje generation af AirPods.

De kan til gengæld spille i seks timer på en batteri-opladning. Lægger man øretelefonerne I bæreæsken, når de ikke er i brug, øges spilletiden til 30 timer. Det er længere end på næsten alle konkurrenterne.

Indendørs nærmer standard AirPods sig nu de dyrere modeller: De nye øretelefoner har f.eks. arvet Adaptive EQ fra Pro og Max.

AirPods-brugere kan se frem til Dolby Atmos i Apple Music og rumlig lyd med dynamisk registrering af hovedbevægelser. (Foto: Apple)

Denne teknologi registrerer lydbilledet i real time via  indadvendte mikrofoner i øret. En computerchip i AirPods justerer så bas og mellemtone automatisk, så lydbilledet forbliver afbalanceret og behageligt.

Apple har også lagt Spatial Audio – en slags surround sound – i standard AirPods. Den får man nok mest glæde af, når man bruger AirPods 3 til gruppe-video-møder via FaceTime.

Spatial Audio har nemlig dynamisk “head tracking”. Den sørger for, at stemmer lyder i ørerne, som om de kommer fra den position, de har på skærmen. Apple siger, at det gør video-møder mere naturlige, når man føler akustisk, at man befinder sig i samme rum som de øvrige deltagere.

Til gengæld må Apples billigste AirPods fortsat undvære aktiv støjreduktion (ANC), selvom mange konkurrenter har det som standard på selv billigere øretelefoner. Hos Apple må man nøjes med et ”akutsisk net”, der er spændt ud over mikrofonerne og angiveligt kan reducere vindstøj.

Apple AirPods 3 kan forudbestilles fra i dag. De ligger ude i butikkerne fra tirsdag den 26. oktober. Den gamle AirPods 2 vil fortsat kunne købes, men til en nedsat pris på 1.129 kroner…..

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IKEA spiller med Spotify