Den nye vej til Virtual Reality

Nothing på vej med egen mobil

(Foto: Nothing)

Der er mange, som mener, at OnePlus ikke længere er som i gamle dage og nok aldrig bliver det igen.

Forbi er de frække tider, hvor den frække opkomling OnePlus drillede markedets store med billige telefoner, der blev solgt direkte som ”flagskibs-dræbere.”

I dag har OnePlus’ ejer – den kinesiske BBK Group – fusioneret selskabet ind i større OPPO. De første af de to søskendes afdelinger er lagt sammen for at spare penge på udvikling og produktion – og flere vil måske følge efter.

Skeptiske OnePlus entusiaster frygter derfor, at selskabet er ved at miste sin identitet, hvor OPPO absorberer og opsuger OnePlus som en del af sin organisation.

Første skridt ser vi med udviklingen af et nyt fælles styresystem på basis af Android. Det skal kombinere elementer fra OnePlus’ OxygenOS med OPPOs ColorOS. Allerede det seneste OxygenOS 12 indeholder mange detaljer fra ColorOS.

I den forløbne uge fortalte Nothing, at man har indgået et strategisk samarbejde med chip-giganten Qualcomm. Det fortæller, at Nothing er på vej med en smartphone, der kører med Snapdragon processor. (Foto: Nothing)

Fremtrædende kinesiske medier spekulerer i, om OPPOs overtagelse af OnePlus allerede lå på bordet for et par år siden og måske var en af grundene til, at den ene OnePlus stifter – Carl Pei – pludselig forlod virksomheden for at starte selv.

Under stor opstandelse lancerede Carl Peis nye firma Nothing i juli sit første produkt – de gennemsigtige Ear (1) øretelefoner. De var dog kun første skridt. Hvad mon det næste bliver fra Nothing?

Sædvanligvis velinformerede spåmænd på de kinesiske sociale medier mener, at Nothing er på vej med sin egen smartphone – i direkte konkurrence med OnePlus.

Det kan Pei nemt gøre med sin erfaring fra mange år hos OnePlus. Desuden købte han under stiftelsen af Nothing konkurs-boet efter amerikanske Essential, der i sin tid forsøgte sig med den kontroversielle Essential Phone.

Nothing telefonen ventes på markedet i begyndelsen af 2022. Den bliver næppe gennemsigtig ligesom øretelefonerne, men bryde med traditionerne skal den nu nok.

At mobilen er på vej, bliver bekræftet af en meddelelse om, at Nothing har indgået et strategisk samarbejde med den amerikanske chip-gigant Qualcomm.

I sommers kom Nothings første produkt – den gennemsigtige øretelefon Ear (1). (Foto: Nothing)

Sådan et partnerskab har / havde OnePlus også. Det betød bl.a, at OnePlus udelukkende brugte Snapdragon motorer i sine mobiler.

Dét princip har OnePlus brudt for nylig ved at lancere sin første telefon med konkurrerende MediaTek processor på det kinesiske marked.

Med andre ord ved vi nu, at den første Nothing smartphone får en Qualcomm processor ombord – helt sikkert med 5G.

Om der bliver tale om et flagskib i den dyre ende eller en mellemklasse mobil med top-præstationer, er så spørgsmålet.

Sandsynligvis vil Carl Pei genoptage sin gamle og velafprøvede strategi fra OnePlus med at lancere en entusiast-fokuseret mobil i skikkelse af en ny ”flagship killer.”

Vi vil helt sikkert vide meget mere i de kommende uger og måneder. Hvis der er én ting, som det er umuligt at holde hemmelige, er nye smartphone lanceringer i Kina….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den nye vej til Virtual Reality