Bose kan svømme

Facebook finder kammertonen

(Foto: Dan Edge / Unsplash)

Selvom Facebook er kommet i strid modvind efter tidligere ansattes afsløring af virksomhedens forretnings-praksis, har verdens største sociale medie skam forbedret sig på andre fronter.

Facebook er f.eks. blevet meget dygtigere til at fjerne personlige angreb og hadetale i brugernes indlæg. Alene i april, maj og juni har det sociale medie slettet eller markeret – ”flagged” – 31,5 millioner. Det er en kraftig stigning fra første kvartal i år, hvor Facebook fjernede 25,2 millioner indlæg på grund af indholdet.

Samtidig skal risikoen for, at Facebook brugere støder på hadefulde indlæg være faldet til 0,05 procent. Det vil sige, at kun fem ud af 10.000 poster med groft indhold slipper gennem Facebooks filtre.

Dette fremskridt kan tilskrives, at Facebooks kunstigt intelligente algoritme er blevet bedre. De stopper langt flere indlæg i dag, der overtræder det sociale medies regler for indhold, end for bare to år siden.

(Infografik: Statista.com)

I andet kvartal af 2019 blev kun 71 procent af de ulovlige indlæg slettet, inden de nåede frem til at blive vist til Facebooks brugere. I år er det 98 procent.

Filtrene er dog bestemt ikke ufejlbarlige: I april, maj og juni måtte Facebook genoprette og publicere 416.000 indlæg senest en dag efter, at de blev slettet ved en fejltagelse. I 328.000 tilfælde skete det via en automatisk proces, der ikke krævede en manuel involvering af en Facebook censor.

Facebook definerer hadetale som “voldelige og umenneskeliggørende tekster, nedgørende påstande eller krav om udelukkelse og adskillelse af beskyttede persongrupper. Det kan f.eks. være på grund af race, etnisk oprindelse, seksuel orientering, religion, social status,  køn eller handicap….”

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bose kan svømme