Ny OnePlus kun i Kina

Acer vil være mere grøn

Acer Aspire Vero. (Foto: Acer)

Den grønne bølge er også for alvor ved at indtage pc-branchen, hvor man fremover skal kunne sidde med sin laptop eller desktop uden at få dårlig samvittighed over dens klima-belastning.

Apple bruger f.eks. i stigende grad genbrugs-aluminium i sine Macbooks, mens bl.a. HP og Samsung pakker deres produkter ind i pap-emballage, som har været anvendt tidligere til andre formål.

Acer går samme vej med sin bæredygtige Vero serie, der med sine nye produkter går et stort grønt skridt videre end de fleste konkurrenter.

Acers nye Aspire Vero laptop er således udviklet, så den kan have et længere liv end normale laptops. Computerens hardware kan nemlig let opgraderes, så man f.eks. kan sætte en nyere og stærkere processor i frem for at købe en ny laptop hvert andet år.

Acers nye Aspire Vero laptop er langt hen ad vejen fremstillet af genbrugs-materialer. (Foto: Acer)

Acer anvender desuden 30 procent PCR-plast – ”Post Consumer Recycled” -fra genbrug i Aspires chassis, ligesom emballagen også er fra genbrug.

Tastaturets tast-toppe i den Windows 11-baserede nyhed er fremstillet af 50 procent PCR plast. Alt i alt skal disse ting skære 21 procent af CO₂ udledningen fra produktionen af de nye laptops.

Også skærmen er grøn på Acer Aspire Vero: 99 procent af materialerne i det 15,6 tommer store display kommer fra genbrug, ligesom den indbyggede VeroSense software kan nedsætte og optimere strømforbruget.

Endelig kan et stykke af indpaknings-pappet foldes, så det fungerer som en stander. På den måde kan man vinkle sin laptop i en mere ergonomisk korrekt stilling.

TravelMate Vero er den grønne laptop til arbejdspladsen, der holder den bæredygtige fane højt. (Foto: Acer)

Den grønne bærbare rummer Intels seneste nye Core motor af 11. generation. Den har Wi-Fi 6, tre USB-porte og TrueHarmony teknologi, der bruger kunstig intelligens til at give video-møder uden baggrunds-støj.

Acer kan derudover levere grønne genbrugs-mus (Macaron Vero Mouse), musemåtter og bære-omslag. Det eneste, der mangler, er tilbud på bæredygtigt tøj, som Vero brugeren kan gå i. Men det kommer måske i næste ombæring.

Acer Aspire Vero kommer til danske forhandlere her i årets fjerde kvartal. Prisen for den nye laptop begynder ved 6.500 kroner.

Som supplement til Aspire har Acer også en grøn TravelMate Vero laptop, der henvender sig til professionelle brugere i erhvervsliv og den offentlige sektor.

Også denne bærbare pc kommer med 11. generation Intel Core processor og Windows 11. Den har 16 GB RAM og en SSD-disk på 1 TB som standard.

Ud over det bæredygtige satser Acer stærkt på sikkerhed i den nye TravelMate Vero: Laptoppen indeholder bl.a en TPM-chip og en Kensington lås, der kan beskytte computeren både elektronisk og fysisk. Dertil kommer Acer ProShield Plus, der bl.a. krypterer alle data i maskinen.

30 procent af TravelMate Veros chassis er lavet af PCR genbrugs-plast. Computeren er designet til at kunne repareres og opgraderes nemt, hvilket forlænger dens levetid. Endelig ankommer laptoppen i 100 procent genbrugs-emballage.

Acer TravelMate Vero ankommer i begyndelsen af næste år til priser fra 6.999 kroner

Ud over de to laptops har Acer også en Veriton Vero mini-pc til stationære formål og Vero BR277 skærm på vej – begge med grønne profiler.

Skærmen sidder i en plast-skal af 50 procent genbrugs-materiale. Den bruger meget lidt strøm og rummer det seneste nye i øje-skånende teknologier som f.eks. filtrering af blåt lys og en mat, flimmerfri overflade….

Aspire Vero. (Foto: Acer)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny OnePlus kun i Kina