Cute printer til mobilen

Hvor længe lever Windows?

(Foto: Manseok Kim / Pixabay)

Microsoft har netop sendt Windows 11 på gaden og efterlader millioner af brugere verden over i usikkerhed om, hvornår de kan hente det nuværende styresystem til netop deres pc – og om deres  computer overhovedet er stærk nok til at køre 11’eren.

Det kommer Windows brugere til at tale meget om i de næste ti måneder. Microsoft siger nemlig, at udrulningen af Windows 11 vil vare helt frem til næste sommer.

For mange vil den bedste løsning nok være at købe en helt ny laptop eller desktop, der er født med Windows 11 ombord.

Det koster ganske vist meget mere end en gratis opgradering, men på den anden side kan man vel være sikker på, at den nye pc kører problemfrit med Windows 11. Desuden gør man sin pc-forhandler glad, fordi man lægger ekstra omsætning i hans butik.

I mellemtiden kan vi spekulere på, hvornår Microsoft mon  kommer med en Windows 12 –  og hvor længe den nuværende Windows 10 kan overleve.

(Infografik: Statista.com)

 

Microsoft har lovet, at Windows 10 brugere vil modtage gratis opdateringer indtil 2025. Så der er ingen hast med at opgradere til Windows 11.

Kører du derimod med et ældre styresystem end Windows 10, bør du nok overveje en opgradering og et køb af en ny pc meget snart.

Som man kan se på infografikken fra Statista, er Windows 10 den eneste version af styresystemet, som Microsoft stadig sender rettelser og forbedringer til.

Windows 7 stoppede Microsoft støtten til i 2020, mens Windows 8 blev opgivet allerede i 2016, Windows Vista året før.

I øvrigt er Windows fortsat verdens dominerende styresystem på pc’er. Det har i øjeblikket en markedsandel på 75,4 procent….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cute printer til mobilen