Ny OnePlus på onsdag

Hold pause fra Instagram

(Illustration: Ijmaki / Pixabay)

Facebook har travlt med at reparere sit image efter de beskyldninger om unges nærmest narko-agtige afhængighed af det sociale medie, som den tidligere Facebook ansatte France Haugen har fremsat over for de amerikanske myndigheder om.

Ifølge nyhedstjenesten Reuters har Facebook lovet, at datter-selskabet Instagram vil indføre en ”hold pause” feature. Den skal ganske enkelt opfordre teenagere til at stoppe med at bruge mediet i en periode.

Facebook har ikke oplyst, hvornår den nye ”take a break” funktion er klar. Kun, at den helt klart skal reducere risikoen for, at de unge bliver afhængige af bruge Instagram. Desuden skal den mindske andre usunde former for online adfærd i det populære sociale medie.

”Vi vil forsøge at lokke teenies væk fra materiale i Instagram og vores andre medie, der kan være skadeligt for deres helbred,” lover Nick Clegg. Han er Facebooks vice president for global affairs.

(Foto: Souvik Banerjee / Unsplash)

Clegg siger samtidig, at Facebooka algoritmer skal kunne gøres ansvarlig for eventuelle skadelige virkninger over for unge brugere. Dermed viser Facebook sig åben for myndigheders mulige indgriben.

Selvom Facebooks topchef Mark Zuckerberg har svaret, at sin tidligere medarbejder France Haugens påstande er helt grundløse, mener amerikanske medier, at det sociale medie nu indrømmer, at der er noget om snakken..

Haugen hævder bl.a, at Facebook er fuldt ud klar over, at selskabet algoritmer er skadelige og kan lede børn direkte til farligt indhold. Desuden fjerner Facebook kun en meget lille del af hade-talen, selvom Instagram påstår det modsatte.

Haugen mener også, at USA’s regering bør gribe ind og ændre lovgivningen for at beskytte landets unge mod Facebook og Instagram.

Er Facebook og Instagram direkte skadelige for unge mennesker? (Foto: Nghia Nguyen)

Det kunne – ifølge CNN – ske ved at gøre det sociale medie stærkere ansvarlig for indhold, der vælges af computerne selv.

Facebook burde også indføre filtre, som forhindrer spredning af skadeligt indhold. Derudover skal brugere tvinges til at tænke nærmere over indholdet i poster, inden de bare deler dem pr. refleks.

Haugen og andre kritikere vil næppe synes, at de nye Facebook forslag er tilstrækkelige. De vil ikke fjerne det skadelige indhold, men man måske holde unge brugere en smule borte fra det.

Cleggs forslag skal også være en typisk Facebook strategi. Den går ud på at invitere myndigheder, men kun dem som de sociale medie mener at kunne håndtere og styre – skriver Reuters og CNN….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny OnePlus på onsdag