Hold pause fra Instagram

Den smarte skærm er diskret

(Foto: Amazon)

På det seneste har man kunnet spore en trend i retning af, at gadges i huset ikke længere skal ses. De skal ikke være pralende elektronik blandt stuens møbler, men helt modsat indføje sig diskret.

Samsung viser det f.eks. med sine Frame tv, der let kan forveksles med billeder og malerier på væggen. Med rigtige rammer af træ og muligheden for at fylde skærmen med berømte kunstværker, når den ikke viser tv og film.

IKEA har lidt af samme idé med sin superflade højttaler, der har enhederne siddende i en billedramme. Også her kan man vælge motivet – eller frontpladen – ud fra flere motiver.

(Foto: Amazon)

Den næste i rækken af fabrikanter med diskrete nyheder er Amazon, hvis nye Echo Show 15 ligner alt andet end en smart skærm og højttaler. Hvis det ikke lige var for strømledningen, der hænger ned fra displayet, kunne den nye Echo sagtens lige en almindelig skifteramme.

Ligesom andre Echo Show gadges fra Amazon kan nyheden forbindes trådløst til andre enheder i det smarte hjem.

Den kan styres med stemmen via Amazons Alexa assistent, og den har indbygget kamera og mikrofon. Så kan man snildt bruge den 15 tommer store skærm til f.eks. videomøder med familie og venner eller til at vise internet-tv, mad-programmer, nyhedssshows osv.

(Foto: Amazon)

Amazon har samtidig taget hensyn til de bekymringer om sikkerhed, som mange familier har. Echo Show 15 har f.eks. en automatisk klap over kameraet, når det ikke er i brug. Så kan ingen kigge med ind i stuen, som ikke har lov.

Amazon holder desuden alt indhold og billeder på selve Echo enheden. De bliver kun sendt videre ud i skyen på internet, hvis brugerne giver ordre til det.

Den anden vej fungerer Echo Show som en lille computer-, tv- og video-skærm, der kan streame programmer fra f.eks. Netflix og Amazon Prime Video i Full HD kvalitet.

Amazon Echo Show 15 skal koste 250 dollars – ca. 1.650 kroner – når den smarte skærm kommer på markedet. Amazon selv og flere store danske online forhandlere sælger Echo produkter, selvom Amazon endnu ikke markedsfører sine hardware produkter officielt på det danske marked….

(Foto: Amazon)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hold pause fra Instagram