Så (u)vilde er folk med iPhone 13

Danske it-folk vil arbejde hjemmefra

(Foto: Paige Cody / Unsplash)

Corona pandemien har måske skabt en af de største forandringer, der har ramt den danske it-branche i de senere år.

Mange it-virksomheder bliver ganske enkelt nødt til at gentænke hele arbejdsdagen og måden, de leder deres teams på. Ellers forsvinder deres medarbejdere over til konkurrenten.

Klare ord fra en topperson i den danske it-verden. Annette Otto er formand for IT-Branchens kompetenceudvalg og samtidig senior vicepresident for People, Brand & Sustainability hos den store it-leverandør Atea.

Hendes udtalelser falder på baggrund af, at 89 procent af alle danske it-medarbejdere gerne vil arbejde hjemmefra mindst én gang om ugen.

Ifølge en ny analyse blandt 2.500 it-professionelle, som Computerworlds it-jobbank har foretaget, forklarer 50 procent hjemmearbejde under Corona har skabt større arbejdsglæde. Tilsvarende fortæller 56 procent, at de arbejder mere produktivt hjemmefra.

(Infografik: IT-Branchen)

Samtidig føler 62 procent, at den måde, de arbejdede på før Corona var gammeldags. Da havde de typisk faste arbejdstider med eget skrivebord hos arbejdsgiveren.

Annette Otto mener dog ikke, at man helt ukritisk bare skal skifte de fysiske kontorer ud med rene hjemme-arbejdspladser.

Der er stadig 11 procent, som ikke ønsker at arbejde hjemmefra. Desuden siger 39 procent, at de sidder flere timer foran skærmen, når de sidder hjemme end på det ”normale” kontor.

Dertil kommer, at særligt single og unge medarbejdere gerne vil ind til fællesskabet i firmaet i løbet af ugen. De synes, at hjemmearbejde hurtigt kan blive ensomt:

”Der er stadig stor værdi i at mødes ved kaffemaskinen og lige få så nogle af de små dagligdags ting på plads, som det kan være svært at ordne via et videomøde på Teams eller Zoom,” vurderer Annette Otto.

Efter Corona bliver mange it-virksomheder nødt til at gentænke den måde, de arbejder på,, siger Annette Otto fra Atea. (Foto: IT Branchen)

”Vi er vigtige for hinanden i forhold til det sociale, kulturen og ikke mindst innovation-skraften i virksomheden. Det handler derfor om at opbygge en god hybrid virksomhed, hvor man både kan fungere fysisk og online sammen,” fortsætter hun.

På Annette Ottos egen arbejdsplads Atea har man besluttet, at man fremadrettet skal være en fysisk virksomhed med et virtuelt mindset.

Samarbejde, innovation og fællesskabet fungerer efter Ateas opfattelse bedst, når man er sammen fysisk noget af tiden. Samtidig vil Atea gerne følge de enkelte ansattes ønsker om fleksibilitet, work-life-balance osv.

I modsætning til Atea har 68 procent af virksomhederne i den danske it-branche endnu ikke taget stilling til, hvordan de vil vende tilbage efter Corona. Skal det være med en fremtid med en hybrid arbejdsplads?

Den danske analyse med det klare ønske om at arbejde hjemmefra kommer samtidig med, at en af verdens mest kendte it-virksomheder – Facebook – har krævet, at samtlige ansatte skal vende tilbage til deres kontorer.

(Infografik: IT-Branchen)

 

 

Det sker efter det store nedbrud i den forløbne uge, hvor millioner af Facebook- og Instagram brugere blev lukket ude fra deres elskede sociale medier i seks timer på grund af et teknisk nedbrud.

Den manglende bemanding i Facebooks datacentre var nemlig en af hoved-årsagerne til, at nedbruddet kom til at vare så mange timer.

Også andre amerikanske it-giganter slås i øjeblikket med deres ansatte om, hvornår og hvordan de skal vænne tilbage fra Corona til normalt arbejde. Det gælder ikke mindst hos Apple.

Spørgsmålet er, om erfaringerne fra Facebook ikke vil accelerere mange virksomheds-lederes krav om at se medarbejderne tilbage på pinden så hurtigt som muligt….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så (u)vilde er folk med iPhone 13