Er e-læsere bedst til tekster?

Nu vender Honor tilbage

(Foto: Honor)

Kinesiske Huawei solgte sidste år sit datterselskab Honor, der primært solgte Huawei telefoner billigere med et nyt navn på.

Honor vender nu tilbage den 26. oktober som selvstændigt mærke uden forbindelser til den kontroversielle tele- og it-gigant Huawei.

I en periode havde Huawei succes i en række europæiske lande succes med at sælge Huawei telefoner billigere under Honor navnet. Det mærkede vi dog ikke så meget til i Danmark, hvor Huawei holdt discount-mærket borte for ikke at kannibalisere sit eget salg.

Da Huawei besluttede at sælge Honor fra til et konsortium af kinesiske finansfolk, lå Huawei i en dyb krise. USA’s regering havde nemlig sortlistet mærket, som dermed var udelukket fra at bruge populære apps fra f.eks. Google og Facebook på sine smartphones.

Selvom Huawei hurtigt svarede igen med sit eget styresystem . HarmonyOS – raslede firmaets salg af mobiler ned på markederne uden for Kina selv. Resultatet blev, at Huawei røg fra en global andenplads blandt verdens største smartphone mærker til i dag nede i bunden af Top-10.

Som selvstændigt mærke har Honor haft så stor succes på det kinesiske marked, at ledelsen nu føler, at tiden er inde til et comeback i Europa.

Honor 50 henvender sig til et ungt publikum, der elsker at vise film på Instagram, YouTube, TikTok eller Facebook. Telefonen har en række features specielt for video-bloggere – vloggers. (Foto: Honor)

Det vil ske den 26. oktober med de to Honor 50 og 50 Pro telefoner, der sælger som varmt brød i Kina. Faktisk er Honor i dag det tredjestørste mærke hos kineserne – efter Xiaomi og Vivo.

Honors store fordel fremfor Huawei er, at mærket ikke er omfattet af USA’s sortlistning. Derfor kommer Honor 50 med både amerikansk Qualcomm processor, 5G og det originale Android 11 ombord. De er forudsætningen for, at Honor – modsat Huawei – kan få succes hos europæiske forbrugere.

Honor går naturligvis med ambitioner i maven om at blive det nye Huawei. Ikke politisk, men med hensyn til salgstallene for nye mobiler. Det bliver derfor spændende at se, hvem der skal sælge Honor på det danske marked og ad hvilke kanaler. Vi vil formentlig vide om tre uger.

Ifølge rygterne skal Honor 50 telefonen koste fra 499 euro – ca. 3.800 kroner. Til den pris får man en mobil i den øvre mellemklasse med Snapdragon 778G processor, 6 GB RAM og 128 GB lager samt 5G.

I ydre design kan Honor 50 godt minde om Huaweis mobiler. Det samme gælder for telefonens særlige fokus på de indbyggede kameraer:

Honor har også topklasse telefonen Magic3, hvis kameraer er de første, som kan optage video i IMSA Enhanced bredformat. (Foto: Honor)

Honor nyheden disker således op med en hovedlinse på 108 megapixel. Den assisteres af en ultra vidvinkel på 8 MP, en 2 MP makro til nærbilleder og en dybde-sensor på 2 MP. På forsiden sidder en selfie skyder på 32 MP.

Skærmen er en OLED type på 6,57 tommer, Full HD+ grafik og en hurtig billed-opdatering på 120 Hz. Der er Wi-Fi 6 ombord og et 4.300 mAh stort batteri, der kan oplades med hurtige 66 watt via USB-kabel.

Allervigtigst er dog, at Honor 50 kommer med alle Googles Play services ombord inklusive Gmail og YouTube. Styresystemet er Googles Android 11 med Honors egen MagicUI brugerflade lagt ovenpå.

Pro udgaven af Honor 50 har samme motor, samme skærm og samme kameraerne. Forskellene ligger i mere RAM og lager-kapacitet. Desuden kan Honor 50 Pro’s batteri lades op med meget hurtige 100 watt….

 

1 kommentar

  • Klasse! Hvis de kan holde priserne som før, så har vi nok det bedste bud på en “Bedst til prisen” telefon. fedt, fedt, fedt for entusiaster, som går op i elektronik og telefoner. Skærmen er lidt for stor til mig, men synes stadig det er fedt med noget konkurrence på markedet

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er e-læsere bedst til tekster?