Danske virksomheder hårdest ramt

LEGO søsætter kæmpe Titanic

(Foto: LEGO)

Da RMS Titanic blev søsat i 1912, var det verdens største skib. Det holdt som bekendt ikke særligt længe. Den 15. april 1912 sank Titanic på sin jomfru-rejse, da det stødte mod et isbjerg. Over 1.500 passagerer druknede i det iskolde vand.

Nu 109 år senere slår Titanic en ny rekord. LEGO lancerer nemlig sit næststørste byggesæt nogensinde. I LEGO udgaven består Titanic af 9.090 klodser, der skaber en vildt imponerende model på 135 centimeter i bredden og 44 centimeter i højden.

LEGO har benyttet kopier af de originale konstruktions-tegninger fra Harland and Wolff skibsværftet i Belfast. Alt i modellen er derfor så målfast som muligt og bare utrolig detaljeret.

(Foto: LEGO)

Man kan kigge ind i flere fuldt møblerede kahytter, suiter, balsale og restauranter. Det gælder naturligvis også den legendariske First Class trappe, der spænder over seks dæk. Desuden er der en detaljeret kopi af skibets motorer, der var ”state-of-the-art” for godt 100 år siden.

Mange motordele er bevægelige som f.eks. de kæmpemæssige stempler, der kører ind og ud, når man drejer på Titanics skruer.

Byggesættet er delt i tre sektioner, som man kan åbne og klappe op for at se de mange detaljer indendørs. Derudover har LEGO’s Titanic et anker, som man kan sænke eller hæve manuelt. Også linerne mellem maskerne kan strammes eller løsnes efter behov.

(Foto: LEGO)

 

LEGO 10294 Titanic imponerer ikke kun ved sin størrelse, men så sandelig også i pris. Byggesættet, der kommer på gaden den 8. november, koster 630 dollars eller 4.999 kroner i Danmark.

Til sidst kunne jeg forestille mig, at spørgsmålet brænder hos nogle læsere, hvilket byggesæt der er LEGO’s største, når Titanic nu kun er numero to?

Det er LEGO’s Art World Map, der rummer 11.695 dele. Titanic slår så til gengæld Colosseum byggesættet med 54 klodser….

(Foto: LEGO)

(Foto: LEGO)

(Foto: LEGO)

(Foto: LEGO)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danske virksomheder hårdest ramt