Samsung bærbar får 5G

Danske virksomheder hårdest ramt

(Foto: Saksham Choudhary / Pexels)

I øjeblikket stiger det gennemsnitlige antal cyber- og hacker-angreb mod danske virksomheder stærkere end i de fleste andre lande.

I 2021 er antallet af danske cyber-angreb indtil videre vokset med hele 173 procent sammenlignet med samme periode året før.

Svenske virksomheder har haft 131 procent flere angreb fra internet, norske 72 procent og finske 96 procent.

På verdensplan er stigningen på 40 procent, så danske virksomheder er meget stærkere truet end deres kolleger i udlandet.

Det viser en ny undersøgelse, som sikkerheds-eksperterne fra Check Point Research har foretaget. Udviklingen kan tydeligt mærkes i den anden del af Check Point, der sælger sikkerheds-software:

Danske virksomheder bør være mere opmærksomme på de udfordringer i it-sikkerhed, som de står overfor,” mener Niels Zimmer Poulsen fra Check Point Software.

”Hackere har i den grad fået øjnene op for Danmark it-systemer. Lige nu er det vigtigere end nogensinde før, at danske virksomheder får styr på deres it-sikkerhed,” forklarer Niels Zimmer Poulsen. Han er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

Den nye rapport afslører også, at antallet af danske virksomheder, der bliver ramt af ransomware angreb, er vokset med 23 procent i det seneste år.

Ransomware er den form for cyberkriminalitet, hvor virksomheders it-systemer bliver låst og taget som gidsel. Hackerne vil først åbne for filerne igen, når de har modtaget en løsesum.

23 procent stigning kan lyde som relativt småt, men det er det faktisk ikke. I Norge har man f.eks. oplevet et fald på ransomware angreb på 21 procent.

Oktober er international cybersikkerheds-måned i Danmark. Det er en rigtig god anledning til at minde virksomhederne om de sikkerheds-udfordringer, de står overfor. De bør være pro-aktive og anskaffe sig nye og tidssvarende beskyttelses-systemer i stedet for at reparere og genskabe ting, når skade er sket,” mener  Niels Zimmer Poulsen.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung bærbar får 5G