EU stop for ansigts-genkendelse

Er e-læsere bedst til tekster?

(Foto: Amazon)

Det er lige meget, om en tablet har en skærm med LCD, LED eller OLED. Det er ikke sundt at kigge på den i mange timer. Derfor vil en tablet aldrig blive en god e-læser.

Det er argumentationen hos Amazon, der har stor succes med sine Kindl e-bogs-læsere. Ikke mindst dem, der er forsynet med en papirhvid e-ink skærm.

Den seneste nye af slagsen er beregnet til børn, og de sluger som bekendt bøger, mens de er i folkeskole alderen. Jeg gjorde det også selv, men kun på papir. Skærme havde man kun til tv dengang.

Amazons nye Kindle Paperwhite Kids har en 6,8 tommers skærm, der ligner rigtig hvidt papir. Også, selvom man sidder udendørs i solskin. Opløsningen er 300 punkter pr. tomme, hvilket er fint til tekster.

Amazon har udviklet e-læseren til børn fra syv år og opefter. Dens formal er at læse e-bøger. Ikke andet som f.eks. en tablet, der bruges til alle mulige andre formål og forstyrelser.

Kindle Paperwhite for Kids kommer med et praktisk cover i glade farver.

Ifølge fabrikanten er det den første e-læser til børn, som er vandtæt. Ungerne kan altså tage den med til stranden eller fritidsbadet. De kan også læse i regnvejr, og den nye gadget tager ikke skade af, hvis et glas sodavand vælter. Blot den tørres af hurtigt.

Amazon Kindle Paperwhite Kids kører op til 10 uger op en batteri-opløsning, og skærmens lysstyrke kan varieres i forskellige toner varm hvid.

På det amerikanske marked kan nyheden købes for 140 dollars -fra den 26. oktober. Det er ca.     kr. Med i prisen følger et års gratis abonnement på Amazon Kids+, der har tusinder af børnebogs-titler som f.eks. Harry Potter.

Samtidig med den nye Kids model lancerer Amazon også en ny Kindle Paperwhite Signature Edition til voksne. Den ligner børnenes, men har en kraftigere processor, mere hukommelse og et 20 procent hurtigere sideskift. Den koster 190 dollars….

Den nye Kindl ebogs-læser på 6,8 tommer findes også i en Signature udgave til voksne. (Foto: Amazon)

Både udgaven til børn og til voksne er vandtæt. (Foto: Amazon)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EU stop for ansigts-genkendelse