Brug grøn tidsregning

Verdens hurtigste elbil stander

(Foto: ABB)

Elbiler skal tilsyneladende køre i masser af modvind og op ad mange bakker, før de bliver hvermands eje. Deres batterier skal f.eks. gøres mere effektive, så de kan køre længere. Elbilernes priser skal sænkes, og det samme skal den pris, man betaler for strømmen.

Endelig mangler de fleste lande at bygge en infrastruktur med tilstrækkeligt mange ladestationer, der også gerne må være meget hurtigere til at hælde ny strøm på bilernes batterier.

I hvert fald den sidstnævnte udfordring mener ABB nu at have løst. Den svensk-schweiziske industry-gigant har nemlig præsenteret markedets hurtigste ladestander, der kan overføre strøm nok til 100 kilometers kørsel på bare tre minutter.

ABB forestiller sig, at den nye Terra 360 stander bliver opstillet på tankstationer, større p-pladser og hos virksomheder med mange elbiler i flåden.

(Foto: ABB)

Terra 360 kan aflevere 360 kilowatt strøm ad gangen, således at en større elbils batterier kan lades op fras 0 til 100 procent på 15 minutter.

I design minder Terra 360 bevidst om de velkendte tank-standere med benzin og diesel. ABB nyheden kan servicere op til fire elbiler ad gangen, men så får hver af dem kun strømmen sendt over med 9+ kW.

Betjeningen foregår via en mobiltelefon app eller en stor 27 tommers touch skærm, hvor elbil-ejeren kan tjekke både status på sit batteri og forløbet af strøm-overførslen, der tælles ned i minutter og sekunder.

Hvor meget bilejerne får ud af de kraftige nye ladestandere, afhænger ikke kun af, hvor mange Terra 360 enheder ABB får solgt. Det er også kun meget få elbiler, der kan håndtere de høje strømstyrker. De seneste nye Superchargers fra Tesla leverer f.eks. ”kun” 250 kW….

(Foto: ABB)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brug grøn tidsregning