Verdens hurtigste elbil stander

Så stor magt har Facebook

(Foto: Brett Jordan / Pexels)

Jeg skal love for, at Facebook er kommet ud i stormvejr de seneste dage.

Først og fremmest naturligvis på grund af mandag aftens totale system-nedbrud, der efterlod millioner af Facebook, Instagram, WhatsApp og Messenger brugere uden adgang til de sociale medier i seks-syv timer.

Dertil kommer imidlertid også en tidligere Facebook ansats afsløringer af, hvilke forretnings-metoder Mark Zuckerberg og co. håndterer på lederetagen i verdens største sociale medie.

Endelig har Facebook et forklarings-problem i diskussionen omkring, hvorvidt især Instagram gør unge piger afhængige af deres sociale medie, som om de var narkomaner. Facebooks eneste reaktion har været at droppe sine planer om at lave et Instagram for mindre børn.

Så stor en andel af verdens befolkning har Facebook gruppen som kunder. (Infografik: Statista.com)

Alle disse episoder illustrerer på bedste vis, hvor afhængig verden er blevet af Facebook gruppen. Over en tredjedel af verdens befolkning er kunder i online butikken.

Totalt set har Facebook gruppen i dag 3,5 milliarder ”månedlige brugere.” Det er mennesker, som Facebook definerer som ”registrerede og logget ind på Facebook, Instagram, Messenger og/eller WhatsApp i de seneste 30 dage.”

Facebook selv er den eneste af gruppens sociale medier, der regelmæssigt offentliggør bruger-statistikker. Ifølge dem nåede Facebook alene 2,8 milliarder brugere om måneden i 2020.

Siden Facebook åbnede i 2004, er det sociale medie bare vokset og vokset. I de første år havde Facebook omkring fem procent af verdens mennesker som medlemmer. I 2020 var det 36 procent.

Så mange brugere har de forskellige sociale medier under Facebook. (Infografik: Statista.com)

Problemet med den slags tal er dog, at de kan indeholde en masse falske konti og bots – og derfor må tages med et gran salt. For et år siden regnede Facebook således med, at omkring 16 procent af mediets månedlige brugere var enten falske eller duplikerede konti.

På 17 år er Facebook vokset til at være et af verdens største medie-imperier, der har så meget magt, at politikere, forbruger-organisationer og konkurrence-overvågere konstant holder nøje øje med koncernen.

Facebook er nemlig meget mere end de fire sociale medier. Facebook er også Virtual Reality giganten Oculus, ejer af Workplace, skærm-fabrikanten Portal og digital tegnebog firmaet Novi. Sidste år omsatte de tilsammen for over 84 milliarder dollars – en fremgang på 15 milliarder siden 2019….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens hurtigste elbil stander