Hvad er der i skyen?

Surround om halsen

(Foto: Sony)

Sony er en af de få fabrikanter, der tror på en fremtid i trådløse højttalere, som man bærer om halsen lige som en løsthængende sjal.

Den japanske underholdnings-gigant har derfor lanceret sin hidtil mest avancerede ”neckband” højttaler. Den hedder SRS-NS7 og kan bl.a. spille surround sound via Dolby Atmos.

Højttaleren kan samtidig streame tabsfri high-end lyd fra en smartphone og Sonys egen 360 Reality Audio teknologi.

Sony forklarer, at SRS-NS7 henvender sig til dem, der vil have en overbevisende hjemme-bio oplevelse uden at skulle investere i en flok højttalere til surround eller sidde med et par hovedtelefoner på knoppen.

(Foto: Sony)

For at opnå den fulde Dolby Atmos effekt skal man man dog have et Sony Bravia XR tv stående plus den separate WLA-NS7 adapter.

Når man har parret adapteren med om-halsen-højttaleren via Bluetooth, kan man bruge Sonys 360 Spatial Sound Personalizer app til at tage et ”akustisk billede” af brugerens øre.

App’en vil derefter vurdere ørets form og optimere placeringen af de virtuelle Dolby Atmos højttalere i SRS-NS7, så man får den bedst mulige lydoplevelse.

Man kan i øvrigt købe den trådløse WLA-NS7 transmitter separat og bruge den sammen med nogle Sony hovedtelefoner for at opnå samme effekt.

(Foto: Sony)

Ud over til tv-kig kan man bruge den nye ”neckband” højttaler til at spille sammen med andre gadges. Man kan f.eks. parre SRS-NS7 med en smartphone, pc eller tablet og lytte til 360 Reality Audio via de streaming tjenester, der støtter den særlige Sony standard. Det gør bl.a. de amerikanske Tidal og Deezer.

Endelig gør Sony opmærksom på, at SRS-NS7 nyheden kan arbejde med ”multipoint connection.” Det vil sige, at enheden kan linkes trådløst til to lydkilder på samme tid. På den måde kan man f.eks. lytte til musik fra sin laptop og samtidig tage imod et opkald på mobilen. Man trykker blot på en knap på SRS-NS7 og bruger højttalerens indbyggede mikrofon.

Nakke-højttaleren kan spille i 12 timer på en batteri-opladning og fem timer, når man drejer helt op for volumen. Man får en times ekstra spilletid efter 10 minutters hurtig-opladning.

Sony SRS-NS7 kommer i butikkerne fra november til en pris af 2.400 kroner. WLA-NS7 adapteren koster 500 kroner ekstra….

(Foto: Sony)

(Foto: Sony)

(Foto: Sony)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er der i skyen?