IKEA renser luften

Hvad er der i skyen?

(Foto: Giografiche / Pixabay)

Langt de fleste af os aner reelt set ikke, hvor vores data, dokumenter, fotos, filer osv, ligger rent fysisk, når vi trykker på ”gem” tasten på vores pc, tablet eller smartphone.

Vi ved kun, at de er gemt et eller andet sted på internet – i ”skyen” hos en af de mange cloud-services. Det gælder både vores private data og enorme mængder informationer fra virksomheder og den offentlige sektor.

I princippet kan vores data ligge på en server på den anden side af jorden, og data, vi beder om at få at se, kan drøne 30 gange rundt om jorden i tykke kabler, før de når frem. På brøkdele af et sekund.

Analyse-firmaet Statista har nu undersøgt, hvad det egentlig er, vi gemmer i de populære sky-tjenester som f.eks. Dropbox, Microsoft OneDrive, Amazon Web Services (AWS), Google Cloud eller Apple iCloud.

71 procent af os bruger dem nemlig og alle tilsyneladende til at gemme fotos og billeder – viser Statistas seneste nye Global Consumer Survey.

Lidt over halvdelen bruger skyen til at gemme backups af vigtige data, mens musik og video kommer på tredjepladsen. 41 procent sparer på den måde plads på vores lokale harddisk.

På det amerikanske marked er Google den mest populære sky-servive til personlig brug. 40 procent bruger den i USA. Apple iCloud følger efter med 33 procent og Microsoft OneDrive har 20 procent markedsandel….

(Infografik: Statista.com)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IKEA renser luften