Så stærk er dit næste USB stik

Her er fremtidens køleskab

(Foto: Tati Ferrucio)

Næsten alle de større fabrikanter af hårde hvidevarer har lanceret eller vist køleskabe med indbygget intelligens, så de kan indgå i boligens fremtidige tingenes internet.

Disse smarte køleskabe har så enten små displays på fronten eller kræver, at man fjernstyrer dem fra en app på mobil, tablet og laptop.

Den brasilianske designer Tati Ferrucio går en lidt anden vej – ikke mindst i håndteringen af fremtidens køleskab. Det kalder hun for The Fresh Fridge, og hvordan det betjenes, kan de færreste være i tvivl om.

Ferrucio har nemlig anbragt et overdimensioneret touch display på toppen af sit køleskab. Det er så udstyret med  en glasdør – lidt i stil med, hvad man kender fra de lækre og dyre tyske Liebherr køleskabe.

(Foto: Tati Ferrucio)

 

Ideen er med glasdøren går to veje, fortæller den unge designer:

Den ene er at minde brugeren om at spise mere sundt og frisk – gerne mange grøntsager. Dem kan man se igennem vinduer, der helst skal vise frugt i flere farver. Mangler der kulører, skal brugeren købe frisk nyt.

Her kommer vi så til idé numero to i The Fresh Fridge: Via det store interaktive display kan man legende let styre indholdet af sit køleskab, bestille nye varer online eller få sendt en indkøbsliste til sin smartphone.

Hver gang man tager en vare ud af køleskabet, klikker man det af på displayet. På den måde kan The Fresh Fridge hele tiden holde styr på beholdningen.

(Foto: Tati Ferrucio)

Om det så også kan holde øje med sidste anvendelses-dato, nævner designeren ikke noget om, men rent teknisk kunne det vel godt lade sig gøre.anything!

Det enorme display kan samtidig finde opskrifter til de råvarer, man har liggende i køleskabet. Man kan også vise kokke-videoer eller holde et hyggeligt videomøde med venner og familie, mens man laver eller spiser sin veltilberedte mad. Køleskabet rummer nemlig også kamera og mikrofon.

Selve køleskabs-delen i The Fresh Fridge er nok mindre end de fleste kølere i danske hjem. Det mener Tati Ferrucio imidlertid ikke er noget problem, så længe man styrer indholdet effektivt.

Det gør hun ved at opdele køleskabet i afdelinger, der hver for sig er designet specielt til forskellige typer sunde madvarer: Salater lægges øverst, hvor temperaturen er lavest. Dernæst kommer frugter, grøntsager osv. Nederst lægges kød, færdigretter, udskårne frugter osv.

(Foto: Tati Ferrucio)

Desuden har The Fresh Fridge i sin højre side en række modul-opbyggede skuffer, hvor man kan placere plastik-bokse, mikrobølge containere mv.

Endelig er det utraditionelle køleskab udstyret med samme behagelige belysning, der får grøntsager og frugt til at se ekstra lækre ud i supermarkedet.

Lyset aktiveres ikke først, når køleskabets dør åbnes. Det tænder i samme øjeblik, køleskabets kamera registrerer, at en person nærmer sig. Vedkommende får så en udstilling af, hvad huset formår af kulinariske muligheder. Forhåbentlig er de interessante.

Til sidst må jeg skuffe læsere, der allerede i tankerne er ved at gøre plads til en The Fresh Fridge i deres køkken. (Foto: Tati Ferrucio) har endnu ikke fundet en fabrikant, der vil sætte hendes idé i storproduktion. Mærkelig nok….

Køleskabet kan også bruges til at se videoer på eller til at deltage i et videomøde. (Foto: Tati Ferrucio)

(Foto: Tati Ferrucio)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så stærk er dit næste USB stik